FIFA: Kazne za Srbiju i Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Kazne za Srbiju i Rusiju

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije (FSS) i Fudbalski savez Rusije zbog toga što su navijači ove dve zemlje na Svetskom fudbalskom prvenstvu nosili uvredljive transparente, javlja danas AP.

FSS je kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka zbog isticanja, kako se navodi, "političkog i uvredljivog transparenta" na utakmici sa Brazilom u sredu u Moskvi.

Rusija je kažnjena sa 10.000 švajcarskih franaka zbog "diskriminatorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << transparenta" tokom utakmice sa Urugvajem u Samari u ponedeljak.

Nije navedeno šta je bilo na transparentu.

Ovo je drugi put da je izrečena kazna Srbiji zato što su njeni navijači, na tri odigrana meča na Svetskom fudbalskom prvenstvu, nosili na stadionima političke poruke, navodi AP.

FIFA je takođe ukorila ruski i srpski savez, kao i fudbalski savez Brazila zbog incidenata u koje su bili umešani navijači tokom meča protiv Srbije, ali nije navedeno o kojim je incidentima reč.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fifa kaznila Srbiju zbog transparenta, kažnjena i Rusija

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2018

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije (FSS) i Fudbalski savez Rusije zbog toga što su navijači ove dve zemlje na Svetskom fudbalskom prvenstvu nosili uvredljive transparente, javlja AP...FSS je kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka zbog isticanja, kako se navodi,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.