FIFA: Južnokorejcima doživotna suspenzija

Izvor: Mondo, 09.Jan.2013, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Južnokorejcima doživotna suspenzija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zabranila je bavljenje fudbalom za sva vremena velikoj grupi južnokorejskih igrača zbog nameštanja mečeva.

Južnokorejski igrači i treneri, njih više od 50, učestvovali su 2011. u nameštanju rezultata utakmica K lige.

Čelnici K lige i Južnokorejska fudbalska asocijacija zabranila im je doživotno bavljenje fudbalom, a sada je to učinila i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

FIFA je napomenula da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nekolicini od njih, 21, koji su priznali umešanost u korupciju, pružiti šansu da se vrate u fudbal, ali pod uslovom da prođu probni period od dve do pet godina, uključujući društveno korisni rad, u trajanju od 200 do 500 sati.

Odluku o eventualnom ukidanju suspenzije doneće Južnokorejska fudbalska federacija.

(Tanjug, foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.