FIFA Brazilu: Standardi pre statusa

Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA Brazilu: Standardi pre statusa



Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater izjavio je da nije sigurno da će Brazil organizovati Svetsko prvenstvo 2014. godine, iako FIFA želi da zadrži sistem rotacije domaćina.

"Rekli smo da će Svetsko prvenstvo 2014. godine biti održano u Južnoj Americi, ali ako se ne pojavi dovoljno jak kandidat, onda ćemo otići severno, što je i logično", rekao je Blater u sredu posle dvodnevnog sastanka Izvršnog odbora u Cirihu.

"Odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da pitamo svih 10 južnoameričkih asocijacija da li žele da organizuju Svetsko prvenstvo i devet njih je glasalo za Brazil, ali i ta kandidatura će morati da prođe detaljnu proveru, kao i ranije", rekao je Blater.

Blater je dodao da su standardni znatno porasli posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj i naglasio da kandidat iz Južne Amerike mora da ispuni sve uslove ili će FIFA domaćina potražiti na drugom kontinentu.

Organizator šampionata 2014. biće određen sledeće godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.