FIFA: Bez sankcija za Džeka Vornera

Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Bez sankcija za Džeka Vornera



Disciplinska komisija Svetske fudbalske federacije preporučila je da se protiv potpredsednika te organizacije Džeka Vornera ne preduzme postupak povodom navoda da je nelegalno prodao hiljade ulaznica za ovogodišnji Mundijal.

Marsel Matije (na slici), koji je vodio istragu, izjavio je da ne postoje dokazi da je Vorner tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj prekršio pravila FIFA.

Matije je predložio da se FIFA javno ogradi od Vornerovog ponašanja, ali i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi slučaj sada trebalo da se zatvori.

Britanski mediji su u septembru izvestili da je Vorner bio umešan u nelegalnu prodaju nekoliko hiljada ulaznica za utakmice Mundijala.

Vorner, koji je državljanin Trinidada i Tobaga, prodao je na crnom tržistu 900 ulaznica navijačima engleske reprezentacije za meč sa tom selekcijom.

Karte su preko Vornerovog sina Darijana bile prosleđene porodičnoj agenciji Simpol, koja ih je dalje prodavala. Kako Darijan Vorner nije zaposlen u FIFA, na njega nije moguće sprovesti sankcije.

Matije je priznao do čvrstih dokaza o umešanosti Džeka Vornera nema, ali je zatražio da se potpredsednik FIFA pobrine da Darijan ubuduće ne koristi očev položaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.