FIBA uvela prozore

Izvor: MVP.rs, 16.Sep.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA uvela prozore

Promenjen je način kvalifikacija za velika reprezentativna takmičenja.

FIBA je promenila pravila takmičenja i kvalifikacija za Evropsko i Svetsko prvenstvo. Naime, Evrobasket će se od 2017. igrati na svake četiri godine, a kada su kvalifikacije u pitanju uvedeni su famozni "prozori". Takođe, 2018. godine neće biti velikih takmičenja.

Pored ovih pravila, FIBA je u Lilu donela i druge odredbe, a kako prenosi portal "Mondo" radi se o sledećem:

- U >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << četvorogodišnjem takmičarskom ciklusu (2017-2021) reprezentacije će igrati kvalifikacione utakmice kod kuće i na strani, da bi se kroz njih kvalifikovale na FIBA Svetski kup 2019. i Evrobasket 2021, koji je preimenovan u FIBA Evrobasket kup. 

- Evropske selekcije biće sortirane u Diviziju A i Diviziju B. Kvalifikacije će početi 80 reprezentacija iz četiri regiona (Afrika, Amerika, Evropa i Azija, koja uključuje i Okeaniju). Na Svetskom kupu će učestvovati 32 ekipe: Kina (domaćin), sedam azijskih, pet afričkih, sedam američkih i 12 evropskih.

- Kvalifikacije za svako veliko takmičenje trajaće dve godine i biće organizovane u šest prozora (novembar, februar, jun, septembar, novembar i februar). 

"Svaki prozor trajaće po devet dana. Počinjaće ponedeljkom i biće završavane sledećeg utorka", objašnjeno je.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.