FIBA OBJAVILA: Srbija u DRUGOM ŠEŠIRU pred žreb za Mundobasket! Evo na koga sigurno ne možemo

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 14:48

FIBA OBJAVILA: Srbija u DRUGOM ŠEŠIRU pred žreb za Mundobasket! Evo na koga sigurno ne možemo

"Orlovi" u pohodu na medalju...

Svetska  košarkaška asocijacija (FIBA) i zvanično je objavila sastave šešira pred žreb za Mundobasket, koji će od 25. avgusta do 29. septembra zajedničkim snagama organizovati Japan, Indonezija i Filipini. Sada je i definitivno jasno da će Srbija rivale čekati iz drugog šešira, gde će uz našu selekciju biti smešteni još i Francuska, Slovenija i Litvanije, sa kojima naš tim neće moći da se sastane u prvoj fazi takmičenja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Takođe, već sada se zna da Orlovi neće moći da igraju u Okinavi, pošto je svoje mesto u Japanu već zauzela reprezentacija Slovenije koja je u istom šeširu kao i naš nacionalni tim.

Reprezentacije su pred izvlačenje grupa razvrstane u osam šešira u zavisnosti od svog rejtinga, sa izuzetkom Filipina koji je mesto u prvom šeširu dobio na osnovu domaćinstva.

Evo i sastava svih šešira pred žreb, koji će biti održan 29. aprila u filipinskom Kezon Sitiju:

Šešir 1 - Filipini, Španija, SAD, Australija.

Šešir 2 - Francuska, Srbija, Slovenija, Litvanija.

Šešir 3 - Grčka, Italija, Nemačka, Brazil.

Šešir 4 - Kanada, Venecuela, Crna Gora, Portoriko.

Šešir 5 - Iran, Dominikanska Republika, Finska, Novi Zeland.

Šešir 6 - Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija.

Šešir 7 - Jordan, Japan, Angola, Obala Slonovače.

Šešir 8 - Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska Ostrva.

Filipini će ugostiti četiri grupe, po dve u Pasaju (A i B) i Kezon Sitiju (C i D), Okinava (Japan) će ugostiti reprezentacije iz Grupa E i F, dok će se Grupe G i H igrati u Džakarti (Indonezija).

Za sada je poznato da će u jednoj od grupa na Filipinima biti selekcija SAD-a, a kao što je već pomenuto Slovenci će biti smešteni u Japanu. Takođe, Indonezija je zbog komercijalnih razloga izabrala da Kadana bude jedna od reprezentacija koje će se takmičiti u Džakarti.

Kao i pred svaki žreb za planetarni šampionat uspostavljeni su geografski principi pred žreb, pa tako ni jedna grupa neće moći da sadrži više od jedne selekcije iz Amerike, Azije i Afrike, dok svaka grupa mora da ima minimalno jednu, odnosno maksimalno dve selekcije iz Evrope.

Zbog pomenutih geografskih principa, Šeširi 1, 3, 5, 7 biće raspoređeni u Grupe A, C E i G. Naravno, Šeširi 2, 4, 6 i 8 biće u Grupama B, D F i H.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.