FIA objavila listu za F1 šampionat

Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIA objavila listu za F1 šampionat



Međunarodna automobilska federacija, FIA, objavila je nezvaničan spisak učesnika Formula 1 šampionata za sezonu 2007.

Svetski šampion Fernando Alonso preneo je broj jedan iz Renoa u Meklaren, dok će broj dva nositi debitant iz Britanije Luis Hamilton.

Šampion u konkurenciji konstruktora, ekipa Renoa, tačnije Italijan Đankarlo Fisikela i Finac Heiki Kovalajnen nosiće brojeve tri i četiri, a zatim idu vozači Ferarija Felipe Masa i Kimi Rajkonen. Nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liste (od Renoa) određen je prema učinku u ovogodišnjem šampionatu u konkurenciji konstruktora.

Skuderija Toro Roso je jedini tim koji do sada nije potvrdio imena vozača za sledeću sezonu, ali se očekuje da će Vitantonio Liuci i Skot Spid zadržati mesta u toj ekipi. Tim Spajker (bivši Midland, odnosno Džordan F1 tim), koji će koristiti Ferarijeve motore, za sada je potvrdio samo Holanđanina Kristijana Albersa kao prvog vozača.

Šampionat 2007 počinje 27. marta trkom za VN Australije u Melburnu.

Lista učesnika:

Meklaren: Fernando Alonso, Luis Hamilton

Reno: Đankarlo Fisikela, Heiki Kovalajnen

Ferari: Felipe Masa, Kimi Rajkonen

Honda: Dženson Baton, Rubens Barikelo

BMW: Nik Hajdfeld, Robert Kubica

Tojota: Ralf Đumaher, Jarno Truli

Red Bull: Dejvid Kultard, Mark Veber

Vilijams: Niko Rozberg, Aleks Vurc

Skuderija: -

Spajker: Kristijan Albers, -

Super Aguri: Takuma Sato, Entoni Dejvidson

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.