FIA dala rok Bahreinu da do 1. maja odluči o trci

Izvor: Blic, 08.Mar.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIA dala rok Bahreinu da do 1. maja odluči o trci

Savet Međunarodne automobilske federacije (FIA) dao je organizatorima trke Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina rok da do 1. maja odluče da li će i kada ta trka biti održana.

Prema ranije usvojenom kalendaru takmičenja u "najbržem cirkusu" Bahrein je trebao da ugosti vozače sledećeg vikenda, ali je trka kojom je trebalo da počne nova sezona u Formuli 1 odložena zbog nemira u toj bliskoistočnoj kraljevini.

Nadmetanje vozača i konstruktora počeće 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << marta, trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da želi da se trka u Bahreinu održi, ali da nije siguran da će do toga doći ukoliko se bezbednosna situacija u toj zemlji ne popravi u narednih par meseci.

"Videćemo šta možemo da učinimo. Možda bi mogli čak i da zamenimo termine trka u Bahreinu i Brazilu", rekao je Eklston.

Trka za Veliku nagradu Brazila zakazana je za 27. novembar u Sao Paulu.

Povezane vesti: Eklston želi trku u Bahreinu tokom letnje pauze Eklston: Možda ćemo otkazati trku u Bahreinu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.