FIA PRODUŽILA IZUZEĆE: Hamilton vozi u Monte Karlu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 16:06

FIA PRODUŽILA IZUZEĆE: Hamilton vozi u Monte Karlu

Britanac još uvek neće imati problema zbog nakita.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) dozvolila je vozaču Mercedesa Luisu Hamiltona da nastupi na Velikoj nagradi Monaka u Monte Karlu, pošto je produžila izuzece zabrane nošenja nakita tokom trka Formule 1, prenosi "Skaj sport". Rukovodstvo Formule 1 je na početku sezone odlučilo da zabrani vozačima da nose nakit tokom trka.

FIA je upozorila Hamiltona početkom maja da ima rok od dve trke da ukloni nakit. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Međutim, britanski vozač je rekao da nema nameru da skine pirsinge. Mediji su ranije danas preneli da postoji mogućnost da vozač Mercedesa bude suspendovan sa trke u Monte Karlu, ali je FIA odlučila da produži izuzeće nošenja nakita do kraja juna.

 - Mislim da je ovome posvećeno previše vremena i energije. Na to nisam koncentrisan ovog vikenda. Skidam nakit svaki put kada sam u bolidu i to ću nastaviti da radim, a prsten u nosu trenutno nije problem. O tome nisam ni razmišljao. Došao sam ovde kao ja i nastaviću tako da dolazim na trke - rekao je Hamilton. - Dobro je što sarađujemo i što je FIA u ovom trenutku pomalo predusretljivi, ali ne bi trebalo svakog vikenda govoriti o tome. Ima važnijih stvari.

Pravila o nakitu uvedena su 2005. godine, ali se nisu sprovodila do ovosezonske trke u Australiji. FIA je tada navela da bi u slučaju neke nezgode "nakit mogao da ugrozi bezbednost vozača". Pojedini vozači su se pobunili zbog ove odluke, a FIA je najavila razgovor sa njima do kraja juna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.