FFP - Debela kazna za Inter, kažnjena i Roma!

Izvor: Sportske.net, 08.Maj.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FFP - "Debela" kazna za Inter, kažnjena i Roma!

Zbog kršenja finansijskog fer-pleja kažnjeni su italijanski giganti, evo na koji način.

Inter i Roma naredne sezone neće biti u situaciji da prijave 25 fudbalera za evropska takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

UEFA je sprovela istragu, došla je do toga da deset ekipa nije poslovalo u skladu sa pravilima finansijskog fer-pleja, a među tih deset timova su italijanski giganti Roma i Inter.

Neroazuri će moći da prijave samo 21 fudbalera >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za evropska takmičenja (ukoliko se desi da se kvalifikuju), a pored toga moraće da plate 20 miliona evra.

Ipak, ukoliko se desi da posluju u skladu sa uslovima koje su propisali u UEFA, onda im može biti vraćeno i do 14 miliona evra, naravno, ukoliko se desi da ispune propisane ciljeve.

Svakako da ovo može uticati na zacrtane transfere ove ekipe u narednom prelaznom roku.

Roma, sa druge strane, biće kažnjena smanjenjem broja igrača koji su prijavljeni za Evropu, umesto uobičajenih 25 broj igrača će biti 22, a ukoliko se desi da ponovo posluju protiv pravila naredne sezone kazna će se povećati.

Pored svega ovoga, iz kase će im se uzeti 6 miliona evra, od čega im može biti vraćeno 4 miliona ukoliko ispune navedene ciljeve propisane od UEFA.

Pored ove dve ekipe, od većih klubova kažnjen je i Monako.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.