Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2020, 09:39

FCSB hoće da napakosti Klužu

Rumunski derbi odavno nije bio ovako značajan

Gomila nepredviđenih događaja je ono što rumusnki fudbal čini izvanrednim za praćenje. Da je neko pre početka šampionata Trikolora sa Karpata prognozirao da će FCSB u samom finišu sezone da boravi na petom mestu, daleko od pozicija koja vode u Evropu, kao i da će Kluž već viđenu odbranu trona da stavi u milost Univerzitatee iz Krajove, verovatno bi bio etiketiran kao neznalica. A, baš to se dogodilo i upravo zbog pomenutog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stanja je večerašnji okršaj FCSB-a i Kluža u okviru 8. runde plej-ofa (20.00).

Do kraja borbe za šampionsku titulu ostala su još samo tri kola (računajući i ovo), a fudbaleri FCSB-a imaju priliku da zagorčaju život ekipi koja im je u poslednjih petnaestak godina postala toliko veliki rival, da su komšijski novinari počeli da ovaj duel zovu "rumunskim derbijem", što je privilegija koja je nekada pripadala okršajima između eks Steaue i Dinama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kluž u ovu utakmicu ulazi sa drugog mesta na tabeli grupe koja se bori za krunu, odnosno s bodom manje u odnosu na lidera Univerzitateu iz Krajove. Aktuelni dvostruki branilac trofeja završio je prvi deo šampionata na vodećoj poziciji, sa šest bodova više nego Studenti. Međutim, znate već da se u rumunsko doigravanje za Evropu i opstanak ulazi sa prepolovljenim brojem bodova, što je malo olakšalo Univerzitatei.

Dodajte tome sjajnu formu ove ekipe koja je posle pauze vezala pet pobeda, od kojih je najvažnija bila ona protiv Kluža u gostima, kao i remi Železničara sa Astrom i dobićete situaciju u kojoj momci iz Krajove imaju šansu da osvoje svoj prvi šampionat od 1991.

A kao što smo već pomenuli, FCSB, koji je iz priče o tituli odavno ispao, mogao bi da im pomogne pobedom nad ekipom sa kojom nije u ljubavi. S druge strane, pitanje je da li su domaći sposobni za tako nešto, delom zbog neubedljivih partija koje pružaju, a delom zbog toga što na njihovim susretima dominiraju remiji, što je ishod koji nipošto ne odgovara Klužu.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 8. KOLO

Petak

Gaz Metan - Astra Đurđu 0:4

/Fatai 38, Radu 49c, Jonica 65, Balaure 74/

Subota

20.00 (4,80) FCSB (3,45) Kluž (1,80)

Nedelja

20.00 (4,50) Botošani (3,45) Univerzitatea Krajova (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.