FA kup: Lpul - Arsenal, MU - Vila

Izvor: B92, 03.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA kup: L'pul - Arsenal, MU - Vila



Fudbaleri Liverpula i Arsenala igraće u derbiju trećeg kola FA kupa, odlučeno je žrebom u nedelju.

U prvoj rundi u kojoj nastupaju klubovi iz Premijer lige (6. i 7. januar 2007. godine) sastaće se dva kluba, koje očekuje duel i u četvrtfinalu Karling kupa za dve i po nedelje.

Ozbiljnog protivnika dobio je i Mančester Junajted, koji pred svojom publikom igra sa Aston Vilom.

Čelsi će ugostiti ekipu Maklsfild Tauna, koja se nalazi na dnu profesionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbala u Engleskoj (poslednji u Ligi 2, deset bodova iza pretposlednjeg na tabeli). Klub iz gradića na južnom obodu Mančestera u poslednjih mesec dana predvodi legendarni Pol Ins.

Žreb je bio naklonjen vlasnicima TV prava, jer donosi čak četiri meča klubova iz Premijer lige – uz dva pomenuta Portsmut igra sa Viganom, a Everton sa Blekburnom.

Arsenal i Liverpul osvojili su trofeje u poslednje dve sezone, a u istoriji su igrali tri FA kup meča izuzetno visokog profila. Dva gola Majkla Ovena u poslednjih deset minuta donela su Liverpulu trofej 2001. godine (jedan od pet u toj godini za najtrofejniji engleski klub). Tačno tri decenije ranije Arsenal je u produžetku dobio finale, kojim je zaokružio prvu duplu krunu u klupskoj istoriji, a deevet godina kasnije u polufinalu timovi su morali da odigraju čak četiri meča, pre nego što se Arsenal plasirao u finale.

U poslednjem duelu, u četvrtoj rundi FA kupa 2002. godine, bolji je bio Arsenal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.