FA kup: Čelsi položio popravni, Siti se prošetao, Kolarova gađali upaljačem!

Izvor: Blic, 17.Feb.2013, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA kup: Čelsi položio popravni, Siti se prošetao, Kolarova gađali upaljačem!

Fudbaleri Čelsija položili su popravi za plasman u četvrtfinale FA kupa pošto su na svom Stamford bridžu savladali Brentford sa ubedljivih 4:0, a Frenku Lampardu nedostaje samo još jedan pogodak do kote 200. Mančester siti je na Itihadu deklasirao Lids sa 4:0, a Aleksandar Kolarov se našao na meti gostujućih navijača.

Brentford je pre 20 dana pred svojim navijačima uspeo da napravi iznenađenje, bio na pragu i da eliminiše Čelsi, ali na Stamfordu nije imao šta da traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i samo je mogao da čestita gradskom rivalu na plasmanu u osam najboljih.

Istina, "plavci" su se mučili u prvom poluvremenu, strepeli su njihovi navijači da se ne dogodi repriza sa "Grifin parka", a da ne bude tako pobrinuli su se vezisti evropskog prvaka u nastavku.

Mat u tri poteza režirali su u 55. minutu kada je Čeh ispucao loptu pred kazneni prostor rivala, Demba Ba, koji je igrao sa specijalnom maskom, je spustio, a Mata snažnim udarcem pogodio donji desni ugao za 1:0. Nešto kasnije Bane Ivanović je centrirao sa desne strane i omogućio Oskaru da udvostruči prednost.

CH3BR0 by Samu21213

U 71. minutu Frenk Lampard je ispisao 3:0 na semaforu i došao do svog 199. gola u dresu Čelsija, a kartu za četvrtfinale pečatirao je Teri.

Tamo će se naći i Blekburn nakon šokantne eliminacije Arsenala, ali i Milvol i Barnsli, dok Everton ide na popravni sa Oldamom.

Siti se prošetao do četvrtfinala, a nije imao ni malo milosti prema Lidsu koji je ispraćen sa četiri lopte u mreži.

Akciju kao sa treninga u šestom minutu izveli su David Silva i Aguero, pa je Jaji Tureu ostalo samo da najavi potop ekipe iz Čempionšipa. Aguero je 10 minuta kasnije sa penala povisio na 2:0, a ta prednost je udvostručena u drugom poluvremenu.

Strelac sa kreča je odigrao dupli pas sa Davidom Silvom i nesebično uposlio Teveza na drugu stativu kome nije bilo teško da se upiše u strelce. Sjajnu partiju i saradnju sa Silvom, argentinski napadač je krunisao drugim golom na meču u 74. minutu za konačnih 4:0.

Ceo meč za "građane" odigrali su Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov, a srpski levi bek se našao na meti navijača Lidsa koji su ga gađali upaljačem kada se spremao da izvede korner, ali su ga srećom promašili.

FA kup, osmina finala:

Nedelja:

Čelsi - Brentford 4:0 (0:0) (ponovljen meč šesnaestine finala)

(Mata 55, Oskar 68, Lampard 71, Teri 81)

Mančester siti - Lids 4:0 (2:0)

(Jaja Ture 6, Aguero 6p,74, Tevez 52)

16:55 Hadersfild - Vigan

Subota:

Luton - Milvol 0:3 (0:2)

(Henri 12, Hals 37, N'Gusan 86)

MK Dons - Barnsli 1:3 (0:2)

(Bovdič 61 - Dagnal 3,90+1, Hervud 19)

Arsenal - Blekburn 0:1 (0:0)

(Kazim-Ričards 72)

Oldam - Everton 2:2 (1:1)

(Obita 13, Smit 90+5 - Aničebe 24, Džagelka 48)

Ponedeljak:

21:00 Mančester junajted - Reding

Sreda, 27.02:

20:45 Midlzboro - Čelsi

Povezane vesti: Kejhil: Benitez je pod velikim pritiskom, igramo za njega Oldam i Lids posramili Liverpul i Totenhem, Čelsi mora na popravni!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FA Kup: Siti raspucan protiv nezainteresovanog Lidsa

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2013

Fudbaleri Mančester sitija u velikom stilu obezbedili su učešće u četvrtfinalu FA Kupa. "Građani" su u duelu protiv drugoligaša Lidsa dominirali tokom većeg dela meča, a ulaznicu za osam najboljih izborili su rezultatom 4:0.

Nastavak na Sportal.rs...

FA Kup - Siti "prepisao" od Čelsija

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2013

Fudbaleri Mančester Sitija nalaze se u rezutlatskoj krizi u PL ali im zato u FA Kupu ide sjajno. Trijumfom nad Lidsom u osmini finala postali su prvi premijerligaš koji je izborio plasman u četvrtfinale FA Kupa.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.