FA Kup - Tobdžije odbranile titulu u velikom stilu (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA Kup - "Tobdžije" odbranile titulu u velikom stilu (video)

Ubedljivom pobedom nad Aston Vilom u 137. finalu najstarijeg takmičenja na svetu pred oko 90 hiljada gledalaca na 'Vembliju', Arsenal osvojio rekordnu, 12. titulu u FA kupu u klupskoj istoriji, šestu u eri Arsena Vengera...

'Tobdžije' su u potpunosti opravdale epitet favorita protiv Vile, bile daleko bolji rival na terenu tokom cele utakmice i sasvim zasluženo osvojile trofej FA kupa.

Opsada gola Šaja Givena počela je od samog starta finalnog meča.

Istina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iskisni irski golman je u par situacija vadio kestenje iz vatre, Ramzi i Volkot su propustili dobre prilike da dovedu Arsenal u vođstvo, ali se mreža 'Vilijana' ipak zatresla do odlaksa na odmor.

Igrao se 40. minut, Aleksis Sančez je probio po levom boku, lopta je došla do Tea Volkota, a ovaj slabijom, levom nogom šalje neodbranjiv udarac - 1:0.

Već posle pet minuta igre u nastavku, prednost Arsenala je duplirana!

Aleksis Sančez je poslao projektil sa preko 20 metara ka golu Givena, lopta je lelujala u letu, Irac nije imao šanse - 2:0.

Dominacija 'Tobdžija' se nastavila, epicentar zbivanja je sve vreme bio na polovini Vilijana, a nakon jednog kornera u 62. minutu utakmice na semaforu prepunog 'Vemblija' pisalo je 3:0.

Santi Kasorla je centrirao, Per Mertezaker bio najviši u skoku i glavom zatresao protivničku mrežu.

Nakon trećeg gola tempo je pao, Aston Vila se pomirila sa porazom, slavni klub iz Birmingema ostaje na 7 trofeja u FA kupu u istoriji, novi se čeka još od 1957. godine.

S druge strane, Arsenal je danas postao rekorder po broju osvojenih trofeja (12) u najstarijem fudbalkom takmičenju na svetu.

U sudijskoj nadoknadi "tačku na I" stavio je Olivije Žiru, rutinski je reagovao u petercu nakon asistencije rezerviste Oksa Čemberlena za konačnih 4:0.

Golove sa 'Vemblija' pogledajte OVDE.

Šesta titula u FA kupu za Arsena Vengera, 'Profesor' se tako izjednačio sa Džordžom Ramzijem, čovekom koji je Aston Vili doneo 6 trofeja krajem XIX i početkom XX veka.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.