FA KUP: Žigić ispao, Bolton izbacio Sanderlend

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jan.2013, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA KUP: Žigić ispao, Bolton izbacio Sanderlend

Engleski FA Kup uvek sa sobom nosi gomilu iznenađenja. Tako je bilo i ovoga puta, s obzirom da je posle ponovljenih mečeva iz daljeg toka takmičenja eliminisan premijerligaš Sanderlend, a bilo je još nekoliko slučajeva gde su prolaz ostvarile ekipe iz nižeg ranga takmičenja.
Derbi su igrala dva premijerligaša Vest Bromvič Albion i Kvins Park Rendžers. Pobedio je autsajder, kojem je gol Botrojda u 74. minutu bio dovoljan za prolaz. Mnogo će ovo značiti fenjerašu u elitnom rangu, dok je VBA računajući sva takmičenja zabeležio četvrti vezani poraz!
Vigan je minimalcem obezbedio prolaz u narednu fazu. Premijerligaš je bio bolji na gostovanju trećeligašu Bornmautu, a gol odluke postigao je Boseli još u 17. minutu. Trećeligaš Brentford je imao sreće prilikom žreba, ali je teškom mukom eliminisao Sautend, ekipu koja igra u četvrtom rangu!
Nekad član Premijer lige Šefild Venzdej sada se bori za opstanak u Čempionšipu. Iz FA KUpa izbacio ih je Milton Kejns, ekipa koja igra u rangu ispod tima iz Šefilda i to prilično lagano. Bolton je iznenadio premijerligaša Sanderlenda u gostima, strelac oba pogotka bio je Sordel u drugom delu utakmice.
Birmingem Nikole Žigića je bio specijalista za Kup takmičenja, ali od toga ove sezone nema ništa. Nije im vredelo ni to što su kao domaćini poveli, s obzirom da je Lids preokrenuo, a gol odluke postigao je zaboravljeni Senegalac El Hađi Dijuf.
Najuzbudljiviji meč odigrali su Blekpul i Fulam. Domaći su bili na ivici prolaska, ali u bukvalno poslednjim sekundama susreta u 94. minutu Ričardson je izborio produžetke. Fulam je tada bio u ogromnoj psihološkoj prednosti, što je i iskoristio, pa je Hangeland u 116. minutu zatresao mrežu Blekpula i sprečio izvođenje jedanaesteraca.
Semafor ponovljenih mečeva treće runde FA Kupa:
Birmingem – Lids 1:2 (Eliot 35 – Mekkormak 69, Dijuf 75)
Bornmaut – Vigan 0:1 (Boseli 17)
Brentford – Sautend 2:1 (Hejs 25, Donaldson 75 – Kor 69)
Milton Kejns – Šefild Venzdej 2:0 (Vilijams 27. jedanaesterac, Bovdič 74)
Sanderlend – Bolton 0:2 (Sordel 63, 72)
VBA – KPR 0:1 (Botrojd 74)
Lejton Orijent – Hal 1:2 (Koks 86 – Prošvic 40, Kerni 117)
Stouk – Kristal Palas 4:1 (Džons 68, Volters 95, 110, Džerom 120 – Mari 86)

U toku:
Blekpul – Fulam 1:2 (Delfuenso 81 – Ričardson 90+4, Hangeland 116)

Sreda:
20,30: Arsenal – Svonsi
21,05: Mančester junajted – Vest Hem
Parovi šesnaestine finala:
Norič – Luton
Oldam – Liverpul
Maklesfild – Vigan
Derbi – Blekburn
Hal – Barnsli
Midlzbro – Alderšot
Milvol – Aston Vila
Lids – Totenhem
Brajton – Pobednik Arsenal-Svonsi
Stouk – Mančester siti
Pobednik Vest Hem-Mančester junajtedFulam
Brentford – Čelzi
Reding – Šefild junajted
Hadersfild – Lester
KPR – Milton Kejns
Bolton – Everton

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

FA kup: KPR iznenadio VBA, Volters se iskupio za kikseve protiv Čelsija

Izvor: Blic, 16.Jan.2013

U ponovljenim utakmicama 3. kola FA kup Bolton je priredio iznenađenje eliminisavši Sanderlend sa 2:0, dok je Kvins Park Rendžers najavio bolje dane i izbacio ove sezone odlični Vest Bromvič sa 1:0. Stouk je morao u produžetke sa Kristal Palasom, a tamo je zablistao tragičar iz meča sa Čelsijem,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.