FA KUP: Đavoli slavili u šumi i čekaju Liverpul!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 00:23

FA KUP: "Đavoli" slavili u "šumi" i čekaju Liverpul!

Vratili se na pobednički kolosek...

Fudbaleri Mančester junajteda vratili su se na pobednički kolosek i plasirali se u četvrtfinale FA Kupa. Junajted je na gostovanju Notingem Forestu slavio sa 1:0 pogotkom Kazemira u 89. minutu.

Tako su izabranici Erika ten Haga uspeli da se iskupe za poraz od Fulama u Premijer ligi pre nekoliko dana, a ova pobeda znači da će u četvrtfinalu kod kuće igrati sa boljim iz duela Liverpula i Sautemptona.

Meč na Siti graundu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio je otvoren i obe ekipe imale su svoje prilike, ali presuda je stigla na samom kraju.

Igrao se 89. minut kada je prekid sa leve strane izveo Markus Rašford, najviši u skoku bio je Brazilac Kazemiro koji je glavom poslao loptu u mrežu Tarnera.

How decisive is Casemiro's goal for Manchester United against Nottingham Forest? 😤#NOTMUN #EmiratesFACup pic.twitter.com/IDTMDj0UVo

— Just BALL 😤 (@IheohaDennis) February 28, 2024

Reagovao je VAR, gledalo se da li je sve bilo regularno, na kraju, presuda iz VAR studija bila je da je sve čisto i Junajted je tako pobedio.

Dalje ide i ekipa Vulverhemptona koja je pred svojim navijačima savladala Brajton sa 1:0 (1:0).

Strelac tog odlučujućeg gola bio je Mario Lemina još u drugom minutu susreta.

Vulvsi će u četvrtfinalu igrati sa ekipom Koventrija.

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su izbacili Sautempton na "Enfildu" pobedivši sa 3:0 (1:0).

Tek što su se "otreznili" posle proslave trofeja Karabao kupa, izabranici Jirgena Klopa su imali novi izazov u cilju napada na sva četiri moguća odličja. Nemac je praktično igrao sa akademcima, izuzev Van Dajka, Eliota, Gomeza i Gakpa. Kasnije je ušao Konate, ali sve u svemu, brdo mladih igrača je bilo na terenu.

Sautempton je isprva pružio fenomenalan otpor. Stvarali su prilike, pogađali stativu, Kvivin Keleher je "čupao" svoj tim u ponekim navratima i zaista je gost bio vrlo blizu prednosti. Odlične situacije imali su Kamaledin Sulemana i Seku Mara čiji je gol poništen posle svega jednog minuta igre.

No, "crveni" su preko golova Luija Kumasa iz 44. minuta kada je niskim udarcem prevario Lamlija, a potom i Džejdena Dansa iz 73. koji je takođe upisao prvenac na briljantan način,  došli do mirne pobede.

A first professional goal for Lewis Koumas ♥️

A terrific reverse finish from the @LFC youngster 👌#EmiratesFACup pic.twitter.com/YEXZ19s7Ny

— Emirates FA Cup (@EmiratesFACup) February 28, 2024

Dans je istu potvrdio u 87. minutu kada je natrčao na odbitak i savladao Lamlija.Videli smo i tračak istorije. Naime, najmlađi fudbaler u istoriji Liverpula koji je zaigrao u FA kupu bio je Trejmoris Najoni, momak rođen 2007. On je dobio šansu u poslednjih 15 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.