F4: Partizan treći

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F4: Partizan treći



Vaterpolisti Partizana zauzeli su treće mesto na završnom turniru Evrolige u Milanu. Partizan je u "malom finalu" bio bolji od grčkog Olimpijakosa rezultatom 15:13 (1:1, 4:3, 3:2, 2:4; 2:2, 3:1). Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je Andrija Prlainović sa 6 golova, dok je Duško Pjetlović postigao 4.

Partizan je poslednji meč sezone odigrao uz dosta uspona i padova, što je i očekivano, obzirom na poraz u polufinalu nakon peteraca.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodak na utakmici postignut je u finišu prve četvrtine, a postigli su ga Grci. Ipak, Andrija Prlainović je nakon toga izjednačio pa je prva četvrtina završena 1:1. Početkom druge četvrtine Olimpijakos je stigao i do najveće prednosti (4:2), ali su tada Prlainović i Pjetlović sa tri gola preokrenuli na 5:4, koliko je bilo i na poluvremenu.

Olimpijakos je početkom treće deonice ponovo izjednačio, ali Partizan tada postiže tri uzastopna gola i dolazi do ubedljivih 8:5.

Beogradski vaterpolisti su nesmotrenošću primili gol u poslednjim sekundama trećeg kvartala za 8:6, pa su Grci u poslednjoj četvrtini na krilima tog pogotka stigli i do poravnanja, ali ipak već u sledećem napadu Aleksić svojim drugim golom vraća prednost Partizanu (9:8).

Olimpijakos se nije predao pa je minut pre kraja uspeo da preokrena na 10:9, ali je Andrija Prlainović svojim petim golom poravnao samo 20 sekundi pre kraja, pa su se igrali produžeci.

I nakon prva tri minuta produžetka bilo je nerešeno pošto je taj deo igre završen rezultatom 2:2 za ukupnih 12:12. Drugi produžetak „crno-beli" su odigrali odlično, i sa dva gola Duška Pjetlovića došli su do sigurnih 14:12, a tačku na pobedu Partizana stavio je najbolji igrač utakmice Andrija Prlainović 50 sekundi pre kraja. Olimpijakos je do kraja uspeo da smanji na 15:13, ali više od toga nije mogao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.