F1 ostao bez jednog tima, ugasio se Menor

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1 ostao bez jednog tima, ugasio se Menor

Formula 1 ostala je bez jednog tima dva meseca pred početak nove sezone, ugasio se britanski Menor, jer nije pronašao kupca.

Menor je u F1 osvojio bodove u samo dve trke, ali će ostati upamćen po tragičnoj pogobiji svog vozača Žila Bjankija u Japanu 2015.

U F1 Menor je ušao kao Virdžin Rejsing 2010. u vlasništvu Ričarda Brensona, koji je tim prodao Rusima, a ovi mu menjaju ime u Marusija. Prošle godine ekipu preuzima Stefen Ficpatrik.

Jedine bodove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Menoru doneli su pokojni Bjanki u Monaku 2014, te Paskal Verlajn desetim mestom u Austriji prošle sezone.

Menor je 2016. završio kao poslednji u poretku konstruktora, čime je ostao bez nagradnog fonda, pa je ušao u stečaj.

Tim od 212 zaposlenih osoba nije uspeo da pronađe kupca, pa je završio u istoriji poput Hispanija Rejsinga i Katerhema, koji su osnovani otprilike u isto vreme.

Nova sezona F1 počinje 26. marta u Australiji, a otpadanjem Menora ostalo je deset prijavljenih timova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.