F1 - Potpisan Konkord dogovor!

Izvor: Sportske.net, 19.Avg.2020, 18:54

F1 - Potpisan Konkord dogovor!

Svih 10 ekipa Formule 1 potpisale su Konkord dogovor i obavezale se da će ostati u takmičenju do 2025. godine.

Kako je danas saopšteno, sve ekipe su potpisale dogovor, koji je, u kombinaciji sa novim pravilima koja stupaju na snagu od 2022. godine, "usmeren na smanjenje finansijske i praćenje nejednakosti medju ekipama", preneo je Skaj.

U zajedničkom saopštenju Formule 1 i Medjunarodne automobilske federacije (FIA) navodi se da će dogovor "obezbediti dugoročnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << održivu budućnost Formule 1, sa novim uslovima usredsredjenim na pravičniji deo prihoda i revidiranu strukturu upravljanja".

Konkord dogovor je trostrani dogovor timova, FIA i vlasnika Formule 1 - Liberti medije, isticao je na kraju godine, a čelnici Formule 1 su duže vreme razgovarali o periodu 2021-2025, tokom kojeg će doći do promene pravila.

Ferari, Meklaren i Vilijams su prve ekipe koje su objavile da su potpisale, ali su sada i ostale ekipe, uključujući i svetskog šampiona Mercedes, koji je prethodno izrazio zabrinutost, takodje potpisale.

-

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.