F1: Okon menja Hariantoa u Manoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Okon menja Hariantoa u Manoru

Ekipa Formule 1 Manor otpustila je vozača Rija Hariantoa i zamenila ga mladim Francuzem Estebanom Okonom, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da Harianto, prvi Indonžanin koji je vozio u Formuli 1, "nije ispunio obaveze iz ugovora", vezano za prosleđivanje sredstava ekipi od njegovih sponzora.

Direktor Manora Dejv Rajan rekao je da je ekipa bila strpljiva sa Hariantovim sponzorima, ali da je njihovo vreme isteklo.

"Pre nekog vremena njegovi menadžeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su nam nagovestili da se suočavaju s teškoćama u poštovanju obaveza iz ugovora. Riov tim je neumorno radio pokušavajući da reši situaciju sa indonežanskim sponzorima i te napore smo podržavali, uključujući i to što je Rio nastupio u trci u Nemačkoj. Nažaost, došli smo do tačke gde smo, i u najboljem interesu ekipe bili prinuđeni da potražimo druge opcije za ostatak sezone", rekao je Rajan.

U 12 trka u šampionatu Formule 1 Harianto nije osvojio nijedan bod.

Njega će u ekipi do kraja sezone zameniti Francuz Esteban Okon, a debitovaće u Belgiji 28. avgusta.

Okon će sledećeg meseca napuniti 20 godina.

Okon je 2014. godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, a prošle godine titulu u GP3.

On je ove godine učestvovao u razvojnom programu Mercedesa i bio je rezervni vozač ekipe Renoa u Formuli 1.

"Uzbuđen sam što ću krajem meseca debitovati u Formuli 1 u Manoru. Od svih trka, to će biti u Spa Frankoršamu, što je druga najbolja stvar, pored trke u mojoj zemlji. Spreman sam za ovaj uzbudljivi korak napred", rekao je Okon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.