F1: Kvjat se vraća u Toro Roso

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Kvjat se vraća u Toro Roso

Danil Kvjat će od naredne sezone ponovo voziti za italijansku ekipu

Toro Roso je sačekao ovonedeljni trkački vikend u Sočiju kako bi, na domaćem terenu ruskog vozača, zvanično objavili njegov povratak u tim od sledeće godine.

He's back! Scuderia Toro Rosso is pleased to welcome back @kvyatofficial for the 2019 season!

He will replace Pierre Gasly, who is moving to Red Bull Racing Full story >> https://t.co/xZZEgMvpR7

Kvjat će zameniti Pjera >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Gaslija, koji odlazi u Red Bul, a još uvek nije poznato sa kim će Rus deliti garažu.

"Torpedo", kako je Kvjata nazvao Sebastijan Fetel dok je Rus vozio za Red Bul, ove sezone je probni vozač u ekipi Ferarija, a ranije je nastupao za Toro Roso i Red Bul, ekipe koje su u vlasništvu kompanije energetskog pića.

Kvjat je posle jedne sezone u Toto Rosu prešao u Red Bul, gde je proveo celu 2015. godinu, a na početku 2016. je posle incidenata sa Fetelom vraćen u slabiji tim "Crvenog bika".

"Zahvalio bih se Red Bulu i Toro Rosu što su mi dali priliku da se ponovo trkam u Formuli 1. Srećan sam što se vraćam u tim koji dobro poznajem i u kom se osećam kao kod kuće. Nisam gubio nadu da ću se ponovo trkati, još uvek sam mlad i održavao sam formu da bih bio spreman ukoliko se ukaže šansa. Jedva čekam da se vratim na stazu", rekao je Kvjat.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Rusije su na programu danas od 14 časova, a početak trke zakazan je za sutra u 13.10 časova.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.