F1: Hamiltonu oduzet pol

Izvor: B92, 12.Maj.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Hamiltonu oduzet pol

Ekipa Meklarena ostala je bez istorijske 150. pol pozicije koju je osvojio Luis Hamilton na stazi "Katalunja" za Veliku nagradu Španije.

Naime, stjuardi su takvu odluku doneli pošto su istražili zašto je Britanac dobio naređenje da se odmah posle kvalifikacionog kruga zaustavi.

On nije imao dovoljno goriva pa se zaustavio odmah posle cilja kako bi ekipa mogla da pokaže uzorak. Pravila Formule 1 zahtevaju da bolid stigne sa jednim litrom goriva u park ferme, što nije bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaj sa Hamiltonom.

Tako će sa pola, prvi put u karijeri, startovati Venecuelanac Pastor Maldonado u Vilijamsu. Britanska ekipa je tako dobila prvu pol poziciju od 2010. godine i trke u Brazilu.

Hamilton će na "Katalunji" startovati kao poslednji 24, jer je Narain Kartikejan dobiti dozvolu da se trka, iako nije imao dovoljno brzo vreme da se kvalifikuje.

Kako je Hamilton "stigao" do 22. pola u karijeri pročitajte ovde, a opširnije od Velikoj nagradi Španije u našoj rubrici teme.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VN Španije (kvalifikacije): Hamiltonu oduzeta pol pozicija!

Izvor: Sportal.rs, 12.Maj.2012

Britanac Luis Hamilton ostao je bez pol pozicije na nedeljnoj trci za Veliku nagradu Španije na stazi Katalunja, saopštila je Svetska automobilska federacija (FIA)! Razlog je taj što je njegov bolid ostao bez uzorka goriva po okončanju kvalifikacija, što je protivno pravilima, a upravo zbog toga...

Nastavak na Sportal.rs...

Hamiltonu oduzeta pol-pozicija na "Katalunji"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2012, 01:41

Ekipa Meklarena ostala je bez istorijske 150. pol pozicije koju je osvojio Luis Hamilton na stazi "Katalunja" za Veliku nagradu Španije...Naime, stjuardi su takvu odluku doneli pošto su istražili zašto je Britanac dobio naređenje da se odmah posle kvalifikacionog kruga zaustavi...On nije imao dovoljno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Maldonado: Trud se isplatio

Izvor: Sportal.rs, 13.Maj.2012

Pobednik trke za Veliku nagradu Španije je Pastor Maldonado. Venecuelanac iz Vilijams Renoa je odlično vozio na stazi "Katalunja" i prvi put se u karijeri popeo na najviši stepenik.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.