F1: Hamilton odbranu titule počeo pobedom u Melburnu

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Hamilton odbranu titule počeo pobedom u Melburnu

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Australije, kojom je startovala nova sezona Formule 1.

Vozač Mercedesa je na stazi "Albert park" ostvario 34. trijumf u karijeri.

Drugo mesto, sa sedam sekundi zaostatka, zauzeo je Niko Rozberg u Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Sebastijan Fetel, na svom debiju u Ferariju.

Prvu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1 obeležila je apsolutna dominacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mercedesa, kao i greške i kvarovi praktično svih ostalih timova. Hamilton je bez problema vodio tokom svih 58 krugova, odmah ostavivši Rozberga iza sebe, dok je i Nemac imao veoma usamljenu trku na drugoj poziciji. Fetel je do trećeg mesta došao u okršaju sa Felipeom Masom u Vilijamsu i to zahvaljujući odličnoj taktici po pitanju odlazaka u boks.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Malezije 29. marta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.