F1: Alonso isplativiji od Fetela

Izvor: B92, 11.Mar.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Alonso isplativiji od Fetela

Španac Fernando Alonso marketinški je najisplativiji vozač Formule 1, dok je Sebastijan Fetel tek četvrti, uprkos svojoj dominaciji u protekle četiri godine.

Prema istraživanju koje je sprovela globalna sportska marketinška agencija Repucom, Španac širom sveta ima najveći uticaj, ispred vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i svog bivšeg timskog kolege Felipea Mase, koji od ove sezone brani boje Vilijamsa.

Finac Kimi Raikonen, koji se ove godine vratio u Ferari, nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ispred Fetela po popularnosti, ali je iza njega u svojoj isplativosti, tvrdi istraživanje.

Možda je to veliko iznenađenje, ali globalno Sebastijan Fetel ne može da priđe Alonsu, Hamiltonu i Masi“, rekao je Najdžel Gič, koji je u kompaniji koja je sprovela istraživanje zadužen za auto-moto sport.

Gič ističe da je razlog za to popularnost Ferarija, koji je bez sumnje najglamurozniji i najuspešniji tim u Formuli 1, kao i Alonsovi internacionalni sponzorski ugovori.

Uprkos uspesima Red Bula, globalno je 59 odsto navijača zainteresovano za Ferari. Pošto se trke emituju u 160 zemalja širom sveta dolazimo do broja od 1,8 milijarde gledalaca, i zato je lako videti značaj takve percepcije“, naglasio je Gič.

Prema izveštaju, za Alonsa je znalo 71,14 odsto ispitanika širom sveta, ali je zanimljivo da samo 12,76 odsto čine ljudi iz Sjedinjenih Država. Fetelov globalni rejting iznosi 54,30 odsto.

Zanimljivo je da je Hamilton odmah iza Alonsa u svetu, ali je u Britaniji iza Džensona Batona. Masa ima najveću prepoznatljivost u svojoj domovini, pošto za njega zna 99,2 odsto ispitanika u Brazilu. Prati ga Fetel sa 97,58 odsto u Nemačkoj.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje u nedelju trkom za Veliku nagradu Australije na stazi „Albert park“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Alonso isplativiji od Fetela

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2014

Fernando Alonso marketinški je najisplativiji vozač Formule 1, dok je Sebastijan Fetel tek četvrti, uprkos svojoj dominaciji u protekle četiri godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.