Ezgibicija Federer-Nadal u Palmi

Izvor: B92, 29.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ezgibicija Federer-Nadal u Palmi



Palma de Majorka biće 2. maja mesto na kome će se održati jedna od najneverovatnijih teniskih egzibicija ikada. Meč pod nazivom "Sudar podloga" uključiće dvojicu najboljih tenisera današnjice - Rožea Federera, majstora na travnatim terenima i Rafaela Nadala, kralja šljake.

Teren je specijalno napravljen za ovu priliku. Polovina je travnata(specijalna trava dopremljena je iz Bordoa), a polovina šljakasta. Sve karte za ovaj spektakl odavno su rasprodate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Federer je dobio najviše uzastopnih mečeva na Vimbldonu u istoriji ovog turnira, dok Nadal ima niz od 71 pobede na šljakastim terenima.

"Originalno bilo je planirao da igramo samo na šljaci. Međutim mnogo mi se svidela ova ideja. Biće to nešto neverovatno i uzbudljivo. Možda će delovati ludo, ali mislim da će svi ljubitelji tenisa uživati u dobroj zabavi", rekao je Federer.

Egzibicija će se održati pet dana pre početka Mastersa u Rimu, gde je Nadal prošle godine pobedio Federera u nezaboravnom finalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.