Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 20:45

Evropska pijaca: Žalgiris juri peto pojačanje, Hilijard sve bliži Bajernu, Stipčević ostaje u Krki

Vejd Boldvin blizu novog ugovora, dok je Asvel gotovo završio prvi potpis

Novi dan – nova imena na evropskoj košarkaškoj pijaci o kojima se piše i priča.

Posle već četiri potpisa, od čega dva iz Albe, Žalgirisov trener Martin Šiler zainteresovan je da dovede i trećeg igrača koji je igrao za šampiona Nemačke u poslednje dve godine! Dosad je litvanski velikan doveo Nilsa Gifaja i Tajlera Kavanoa koji je dres Albe nosio u takmičarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2019/20, a sada je na redu Džejson Grejndžer.

Sreda, 21.00: (2,25) Srbija (Ž) (14,5) Španija (Ž) (1,80)

Kako javljaju lokalni mediji u Litvaniji Grejndžer je spreman da okrene novi list u karijeri samo godinu dana pošto je stigao u Berlin, a Žalgiris je spreman to da iskoristi. Nekadašnji igrač Baskonije je u prošloj sezoni beležio 8,1 poen, 4,9 asistencija i 2,7 skokova za 23 minuta prosečno na parketu. Dosad je odigrao sedam sezona u elitnom klupskom takmičenju.

Žalgiris je pored Kavanoa i Gifaja doveo još centra Džoša Neba i Mantasa Kalnijetisa.

Bajern Minhen je prvi favorit da potpiše Daruna Hilijarda kome je nedavno istekao ugovor u moskovskom CSKA. Hilijarda traži nekoliko klubova širom Evrope, ali je prema saznanjima Eurohoopsa Bajern najbliži potpisu. On je u dresu Armejaca imao 8,7 poena, dva skoka i 1,1 asistenciju tokom 37 utakmica u Evroligi.

Osim Hilijarda, Bajern je jako blizu da zadrži jednog od najboljih igrača u protekloj sezoni Vejda Boldvina. I to pod poboljšanim finansijskim uslovima u odnosu na prošlosezonski ugovor. Upravo zato u klubu postoji optimizam da Boldvin neće otići u neki jači evropski klub. Boldvin je kod Andree Trinkijerija procvetao posle loše sezone u Olimpijakosu i bio jedan od najzaslužnijih uz Vladimira Lučića za prolaz u četvrtfinale Evrolige. Na 39 utakmica Boldvin je imao 15,3 poena, četiri završna dodavanja i tri uhvaćene lopte.

Asvel je jako blizu dovođenja prvog pojačanja. U pitanju je supertalentovani centar Viktor Vembanjama (17) koji je već debitovao za prvi tim Nantera. Njegov klub dobiće obeštećenje od 80.000 evra, što je obavezan minimalni otkup po francuskom zakonu o sportu, pošto je i dalje maloletan. Vembanjama je sa 15 godina, devet meseci i 25 dana postao drugi najmlađi debitant u Evrokupu posle Stefana Petkovića. Godinu dana kasnije odigrao je i prvi meč u francuskom prvenstvu. Imenovan je za najboljeg mladog košarkaša zemlje u ovoj sezoni.

Krka iz Novog Mesta uspela je da postigne dogovor s Rokom Stipčevićem za produžetak saradnje na još dve godine. Hrvat je prvu godinu u Krki završio sa 12,6 poena i 3,4 asistencije u slovenačkom prvenstvu, odnosno 10,9 poena i 2,5 uspešnih dodavanja u Jadranskoj ligi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.