Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 00:31

Evropska pijaca: Kulagin u Zenitu, Mitoglu i zvanično Armanijev, Ertel na pragu Reala

Pregled današnjih košarkaških transfera na Starom kontinentu

Kako stoje stvari, Crvena zvezda će ostati bez centra Lendrija Noka. Prema pisanju italijanskog novinara Emilijana Karčije kamerunski košarkaš ima dogovor sa upravom minhenskog Bajerna. O tome više možete pročitati OVDE, a širom Evrope je danas potvrđeno još nekoliko zanimljivih transfera.

Zenit je predstavio novo pojačanje, u pitanju je reprezentativac Rusije Dmitri Kulagin. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bivši član moskovskog CSKA je preskočio minulu sezonu zbog spora sa Lokomotivom Kubanj. Klub iz Krasnodara je minulog leta želeo da se rastane sa ruskim reprezentativcem, ali pod određenim uslovima, koje Kulagin nije hteo da prihvati. S ozbirom da je ugovorm još uvek bio vezan za klub, nije mogao da pregovara sa drugim timovima, pa je tako presedeo čitavu sezonu. Zbog toga je odlučio da ne predstavlja reprezentaciju na kvalifikacionom turnir za plasman na Olimpijske igre.

Iz Zenita, sa kojim je parafirao jednogodišnju saradnju, tvrde da je Kulagin zdrav i da je od obaveza u državnom timu odustao zbog preduge pauze i bojazni da ne bi mogao da izdrži naporan ritam tokom kvalifikacija.

Ovaj 28-godišnji bek spada u red najboljih ruskih košarkaša, a karijeru je počeo 2009. godine u Nižnjem Novgorodu. Igrao je potom za Trijumf, Krasnaja Krila, a deo Zenita je već bio u sezoni 2014/15. Naredne sezone je potpisao za moskovski CSKA, sa kojim već u prvoj takmičarskoj godini osvaja Evroligu. Tri godine je proveo u Lokomotivi, za koju je u sezoni 2019/20 upisao 14 nastupa u VTB ligi i u proseku beležio 9,5 poena uz 4,6 asistencije po meču.

Zenit su pre Kulagina pojačali Džordan Lojd, Koner Frankamp i Sergej Karasjov. Klub iz Sankt Peterburga je produžio saradnju sa Aleksom Pojtersom, Mateušom Ponitkom i Arturasom Gudaitisom.

Olimpija Milano je potvrdila transfer Dinosa Mitoglua iz Panatinaikosa u svoje redove. Grčki reprezentativac je treće pojačanje vicešampiona Italije ovog leta, posle Amerikanca Devona Hola (Bamberg) i 24-godišnjeg Davidea Alvitija iz Trijesta.

Mitoglu je parafirao ugovor na dve godine sa Manekenima i nema sumnje da će biti veliko pojačanje. Pomogao je Zelenia iz Atine da osvoje četiri vezane titule u Grčkoj, a minule sezone je u proseku postizao 9,3 poena uz 6,2 skoka po nastupu u Evroligi.

Armani se rastao sa Majklom Rolom i Džeremijem Evansom, dok bez ugovora ovog leta ostaju i Kevin Panter, Vladimir Micov i Džef Bruks.

Real Madrid još nije zvanično predstavio nijedno pojačanje, ali je postigao dogovor sa Geršonom Jabuseleom iz Asvela i Najdželom Vilijamsom Gosom, koji je minule sezone branio boje Lokomotive Kubanj. Kako prenosi Marka, zeleno svetlo da potpiše ugovor sa Blankosima dobio je i francuski reprezentativac Tomas Ertel.

Iskusni plejmejker nije prošao lekarske preglede u državnom timu, zbog čega je pod znak pitanja stavljeno njegovo učešće na Olimpijskim igrama. Ipak, danas je odradio preglede uoči prelaska u Real i dobio dozvolu da potpiše ugovor sa Kraljevskim klubom. Parafiraće jednogodišnju saradnju, sa opcijom produžetka na još jednu sezonu.

Real u narednu sezonu ulazi bez Felipea Rejesa, koji se povukao iz aktivnog igranja košarke. Ugovori ističu i Serhiju Ljulju, Nikolasu Laprovitoli, Džejsiju Kerolu i Aleksu Tajusu. Usman Garuba i Karlos Alosen bi trebalo da izađu na NBA draft, ali to ne znači nužno da neće braniti boje kluba iz glavnog grada Španije naredne sezone.

Izraelski portal ONE prenosi da je Makabi zainteresovan za bivše košarkaše Fenerbahčea Džejmsa Nanelija i Derika Vilijamsa. Sastav iz Tel Aviva je već angažovao Džajlena Rejnoldsa, koji se vratio u klub iz minhenskog Bajerna i parafiao saradnju na dve godine.

Ekipu je napustio Otelo Hanter, ponuđen je novi ugovor Jovela Zusmanu, dok saradnja ističe i Tajleru Dorsiju, Ozu Blajzeru, Draganu Benderu i Ejdanu Alberu.

Kada su klubovi koji neće igrati Evroligu naredne sezone u pitanju, Galatasaraj će doživeti velike promene, prenosi Eurohups. Sastav iz Istanbula će se takmičiti u Ligi šampiona, za novog izvršnog direktora kluba će biti postavljen bivši košarkaš Kerem Tundžeri, dok će ulogu generalanog menadžera obavljati Turgaj Zejtingoz, nekadašnji GM Bandirme.

Pregovara se sa Džejmsom Blekmonom, koji je minule sezone igrao sjajno u dresu Bešiktaša. Beležio je 17,1 poena uz 3,9 skokova i 2,4 asistencije u svim takmičenjima.

Dva turska igrača bi takođe trebalo da zaduže opremu Galate. U pitanju su Burak Džan Jildizli i Džan Ugur Ogut. Jildizli je prethodnu takmičarsku godinu proveo u Bahčešehiru i beležio je 6,6 poena, 5,3 skoka i 1,7 asistencija po nastupu. Ogut je već neko vreme član Gazijantepa, a u sezoni za nama je prosečno postizao 9,2 poena po meču, uz 6,5 asistencija.

🤝Darüşşafaka Tekfen'e hoş geldin Wayne McCullough!

🔗https://t.co/oGpmEvrJJU pic.twitter.com/ngAqQTvN2n

Još jedan turski predstavnik u Ligi šampiona - Darušafaka, predstavila je dva pojačanja. Najpre je postignuta saradnja sa 21-godišnjim centrom Radžipom Berke Atarom, koji je minulu sezonu okončao u dresu Galatasaraja.

Predstavljeno je i prvo inostrano pojačanje, američki košarkaš Vejn Mekalou. Četiri godine je ovaj bek nastupao u Kanadi, a minule je stigao u Evropu, kada je potpisao za finski Lahti. Sjajne brojke u tamošnjem šampionatu (17,5 poena, 6,5 skokova i 3,8 asistencija) preporučile su ga Dački.

Litvanski košarkaš Arnoldas Kubolka po svemu sudeći napušta španski Bilbao, a kao opcija se pominje i odlazak u NBA. Eurohups prenosi da bi Kubolka mogao da potpiše dvosmerni ugovor sa Šarlot Hornetsima, koji od 2018. godine imaju pravo na litvanskog košarkaša (odabrali ga kao 55. pika na draftu).

Odigrao je te godine sasvim solidnu o Letnjoj ligi, ostao na radaru Šarlota, da bi minule sezone u dresu Bilbaa beležio 9,2 poena uz četiri skoka po meču. Partijama u ACB ligi je izgleda kupio šansu u najjačoj ligi sveta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.