Evropska fudbalska pijaca: Mazraui prvo pojačanje Bajerna, Toti zove Dibalu, Kovač novi trener Volfsburga...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 10:55

Evropska fudbalska pijaca: Mazraui prvo pojačanje Bajerna, Toti zove Dibalu, Kovač novi trener Volfsburga...

Fudbaler Barselone Osman Dembele nema nameru da produži ugovor sa katalonskim klubom, već želi da nastavi karijeru u nekom drugom timu, prenose španski mediji.

Dembele ima ugovor do kraja juna sa Barselonom, ali su čelnici ekipe sa "Nou Kampa" uvereni da francuski fudbaler ne želi da ostane u Kataloniji.

"Šanse da Dembele ode su 95 odsto", rekao je izvor iz kluba za španski list "Mundo Deportivo".

Ovaj list navodi da menadžer francuskog fudbalera Musa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sisoko planira da se do kraja nedelje sastane sa čelnicima Barselone.

"Iz Barselone tvrde da Sisoko već danima ima ponudu za novi ugovor, ali menadžerovo okruženje tvrdi da ponuda još nije stigla. U Barseloni veruju da se Dembele ništa ne pita oko ugovora, ali će fudbaler da potpiše ono što mu kaže menadžer", prenosi "Mundo Deportivo".

Dembele navodno ima bogatu ponudu Pari Sen Žermena.

Barselona je pre pet godina francuskog fudbalera platila 140 milijuna evra.

Marokanac Mazraui prvo pojačanje Bajerna

Dosadašnji fudbaler Ajaksa Nusair Mazraui potpisao je ugovor sa Bajernom do juna 2026. godine, saopštio je nemački klub.

Mazraui je prvo pojačnje nemačkog šampiona za narednu sezonu, a u Bajern je stigao bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa Ajaksom.

"Za mene, ovo je najveći klub Evrope. Bajern uvek igra Ligu šampiona, a ja želim da osvajam velike trofeje. Ne samo Bundesligu, već i Ligu šampiona", rekao je Mazraui, koji je ranije dogovorio transfer u nemački klub.

Mazraui (24) je ponikao u omladinskom timu Ajaksa, a za prvi tim "kopljanika" je debitao 2018. godine.

"Imao je ponude iz cele Evrope, ali je izabrao nas, jer imamo jasan plan za njega", rekao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Mazraui je za reprezentaciju Maroka odigrao 12 mečeva i postigao dva gola.

Totijev savet Dibali: Dođi u Romu

Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti pozvao je napadača Juventusa Paula Dibalu da nastavi karijeru u rimskom klubu, prenosi Goal.com.

Dibala na kraju sezone sigurno napušta Juventus, a italijanski mediji navode da je Argentinac na pragu prelaska u Inter.

Međutim, u međuvremenu Roma se zainteresovala za argentinskog fudbalera.

"Mogao bih da dam Dibali neki savet. Da je do mene, dao bih mu broj 10 da dođe u Romu, ali moramo da vidimo da li ce ga prihvatiti ili možda želi neki drugi broj. Uvek bih dao treneru Žozeu Murinju "desetku" jer mi se izuzetno dopada i kao trener i kao osoba. Bio bih jako srećan da radim sa njim, možda se zbog toga ponovo fudbalski aktiviram i vratim iz penzije", rekao je Toti.

Italijanski mediji navode da Toti veličanjem Murinja ubeđuje Dibalu da nastavi karijeru u Romi.

Dibala je neophodan Romi kako bi rimski klub iduće sezone napao neko od mesta koje vode u Ligu šampiona.

Niko Kovač novi trener fudbalera Volfsburga

Hrvatski fudbalski trener Niko Kovač preuzeo je ekipu Volfsburga, saopštio je nemački klub. Kovač je ugovor sa Volfsburgom potpisao do juna 2025. godine.

"Ja sam dete Bundeslige, jako sam uzbuđen i motivisan oko novog poglavlja moje karijere, a to je start u Volfsburgu. U klubu su me uverili da prihvatim ovaj uzbudljiv izazov", rekao je Kovač.

Volfsburg je sezonu u Bundesligi završio na 12. mestu na tabeli.

"Kada smo tražili trenera, tražili smo čoveka koji će dugoročno da razvija Volfsburg. Zadovoljan sam što smo nagovorili Niku Kovača da nam se priključi. On je konzistentan trener, usmeren na uspeh, a ja sam uveren da će ekipa biti dobra u godinama koje dolaze", rekao je sportski direktor Volfsburga Jorg Šmatke.

Kovač (50) je pre Volfsburga vodio Monako, Bajern, Ajntraht, kao i reprezentaciju Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dembele napušta Barselonu

Izvor: B92, 24.Maj.2022

Fudbaler Barselone Osman Dembele nema nameru da produži ugovor sa katalonskim klubom, već želi da nastavi karijeru u nekom drugom timu, prenose španski mediji...Dembele ima ugovor do kraja juna sa Barselonom, ali su čelnici ekipe sa "Nou Kampa" uvereni da francuski fudbaler ne želi da ostane u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.