Izvor: Blic, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa nas inspiriše

Evropa nas inspiriše

Posle prespavane noći stručni štab i fudbaleri Partizana smatraju da su napravili dobar rezultat u prvom meču sa Groningenom, ali se već okreću sutrašnjem duelu u Apatinu protiv Mladosti.

- Bilo bi dobro da se za svaku utakmicu motivišemo kao za Maribor i Groningen - spaja Miodrag Ješić, šef stručnog štaba crno-belih, domaće i evropsko takmičenje u jednu priču. - Nikako ne smemo da zaboravimo ono što nam se dogodilo u Novom Sadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle Slovenije. Ne znam da li je tada došlo do nekog samozadovoljstva, ali verujem da ćemo ovog puta imati drugačiji pristup meču.

Mladost je najpozitivnije iznenađenje dosadašnjeg toka Meridijan Superlige?

- Imaju odlične rezultate, iskusnu ekipu. Poštujemo ono što su uradili do sada, ali cilj Partizana je uvek isti - pobeda. Utakmice se nižu kao na traci?

- Rnić i Đorđević će preskočiti Mladost zbog crvenih kartona, a u tim se vraćaju Tomić i Bajić. Videćemo ko će još popuniti poslednju liniju. Očekuje nas još mnogo iskušenja, večiti derbi, pa da vidimo i to čudo u Groningenu. Centarhalf Nenad Đorđević smatra da dva gola prednosti predstavljaju sasvim pristojan kapital za opstanak u Evropi.

- Ostvarili smo dobar rezultat i mislim da ćemo proći u Ligu Kupa UEFA. Jesmo imali sreće u četvrtak uveče da se njihov napadač Salmon rano povredio, jer sam već posle deset minuta igre video da je reč o izvanrednom igraču. Nažalost, jeftino smo primili golove posle glupih grešaka, ali ne verujem da takve stvari možemo da ponovimo u Holandiji. Našu šansu u revanšu vidim u tome da ponovo napadnemo i da ponovimo igru iz Beograda. Marko Lomić, levi bek crno-belih, tvrdi da Partizan može u Ligu Kupa UEFA ukoliko u Groningenu bude igrao oprezno.

- Imamo solidnu prednost, ostaje žal što nismo zabeležili ubedljiviju pobedu. Možda u tome ima i moje krivice, jer sam u nekoliko navrata morao mnogo bolje da centriram. U prvom poluvremenu razbili smo Holanđane i pokazali da smo bolja ekipa. Rezultat daje pravo Groningenu da se nada, ali ako se mi budemo branili kako treba, oni nemaju nikakve šanse - rekao je Lomić. Optimista pred revanš je i dvostruki strelac iz prvog meča Nebojša Marinković.

- Igraćemo na pobedu i u Groningenu. Istina, u pripremi utakmice gledali smo samo njihovu utakmicu sa gostovanja protiv NEC-a, ali ostalo je dosta vremena da analiziramo kako igraju i kod kuće. Uveren sam, ako ponovo napadnemo i ponovimo igru kratkih pasova, da ćemo ih pobediti i u drugoj utakmici - tvrdi Nebojša Marinković.

A. A. - D. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.