Evroligaški učinak - 8.4 poena, 5.4 skokova i 2.4 asistencije: U Zvezdu može da stigne igrač kog je Dejan Radonjić trenirao

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 19:47

Evroligaški učinak - 8.4 poena, 5.4 skokova i 2.4 asistencije: U Zvezdu može da stigne igrač kog je Dejan Radonjić trenirao

Bio je hit prošlog leta.

KK Panatinaikos je počeo suštinske promene u igračkom kadru. Stigao je Ergin Ataman na klupu, pa su usledili odlasci nekoliko igrača, Parisa Lija, Nejta Voltersa, Derika Vilijamsa i Arturasa Gudaitisa. Sad je na red došao i poljski internacionalac Mateuš Ponitka.

Ponitka je bio jedan od najboljih igrača na Evropskom prvenstvu 2022. godine, gde je sa Poljskom došao do borbe za bronzanu medalju, ali je poražen od selekcije Nemačke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Potom je u septembru 2022. godine potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom.

U ovosezonskom takmičenju Evrolige, na 27 utakmica, prosečno je beležio 8.4 poena, 5.4 skokova i 2.4 asistencije po meču.

Ponitka je ranije igrao za Prokom, Ostende, Zjelonu Goru, Karšijaku, Kanarijus, Lokomotivu Kuban, Zenit i Ređo Emiliju.

Tokom prošlog leta dovođen je u vezu sa Crvenom zvezdom, ali je na kraju završio kod Zvezdinog bivšeg trenera Dejana Radonjića koji je u to vreme vodio grčki klub. Sada crveno-beli opet mogu da se uključe u trku.

PAO je imao razočaravajuću sezonu, a do sada je pojačao svoje redove sa Lukom Vildozom i Matijasom Lesorom.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Rosio Olivija, poslednja devojka Dijega Armanda Maradone

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.