Evroliga: Prokom pobedio i u Atini !

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga: Prokom pobedio i u Atini !



Košarkaši Poljskog Prokoma načinili su još jedno iznenadjenje u ovogodišnjem takmičenju u Evroligi pošto su kao gosti savladali Olimpijakos u Pireju sa 77:75.

Meč su obeležili igrači iz Srbije i Crne Gore. Najefikasniji kod pobednika bio je Andrija Ćirić sa 16 poena od toga 3 ključna (2 + sl. bacanje) za povratak svog tima u meč u poslednjem minutu pri rezultatu 74:72 za domaće. Konačan rezultat postavio je Jagodnik sa penala.

U timu Olimpijakosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vukčević je ubacio 16 koševa, dok je Zoroski bio treći strelac tima sa 11 poena.

U drugom meču grupe A EFES Pilsen je pobedio Cibonu... Iako su domaći u poslednja dva minuta ušli sa 10 poena viška (72:62) zagrebačka ekipa je napravila seriju od 8:0 (Popović i Longin), i ušlo se u više nego dramatičnu završnicu. Iskusni Krstić je uspeo da ukrade loptu Pekeru, povede poslednji napad svog tima, ali je prilikom šuta za tri poena bio neprecizan.

Najefikasniji kod "pivara" prema očekivanju bio je Amerikanac Domerkant sa 22 poena, Peker je ubacio 15. U timu Cibone koja sada ima skor 1-2 Longin daleko najbolji sa 21, dok je Popović postigao 18 koševa.

Glavni favorit za osvajanje Evrolige CSKA se i dalje muči, ali i dalje pobedjuje. "Armejci" su u Moskvi posle dobre igre u poslednjoj četvrtini savladali Taukeramiku sa 88:83 uz 23 poena Brauna i 19 Dikudisa. U timu Duška ivanovića Macijauskas 26, Skola 22 + 13 skokova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.