Izvor: B92, 08.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga: Drama u Atini

Košarkaši Efes Pilsena i Taukeramike otvorili su takmičenje u Evroligi za 2004. godinu u dvorani Abdi Ipekči, a pobedu od 74:65 slavio je domaći Efes. Dan je obeležio AEK dramatičnom pobedom nad Ulkerom.

U sredu je ukupno na programu bilo šest utakmica najkvalitetnijeg takmičenja na kontinentu - tri u grupi C, dve u grupi A i jedna u grupi B.

U mečevima grupe A pobede su ostvarili domaćini - Barselona i AEK. Šampioni Evrope bili su ubedljivi protiv Lotomatike - 86:55, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako nisu mogli da računaju na pomoć Dejana Bodiroge. Odličnu partiju pružio je Rođer Grimau, sa 17 poena i samo jednim promašajem (6/6 za 2, 5/5 za 1, 0/1 za 3).

Ulker je u Atini imao ubedljivu prednost tokom većeg dela meča, ali je AEK serijom u poslednjem periodu došao do neočekivane treće pobede u sezoni. Pobedu su domaćem timu doneli Dženkins i Hadžis, postigavši zajedno 45 poena. Odluka je pala u poslednjem napadu, kada je Petar Naumovski izgubio loptu, a Hadžis asistirao Cijarasu za ključni poen.

U jedinom meču grupe B Skiper je u Novom Mestu pobedio Krku sa 66:58 i bez pomoći povređenog Miloša Vujanića. Krka je odlično počela meč, primila 6 poena u prvoj četvrtini, imala dvocifrenu prednost na poluvremenu i vodila do sredine poslednjeg perioda, da bi Bazile sa dve trojke doneo pobedu italijanskom klubu.

Efes je do pobede nad Tauom došao posle velike i neizvesne borbe. Iako je domaćin vodio tokom većeg dela meča, u poslednju deonicu Baskijci su ušli sa prednošću od dva poena. Ipak, u finišu su više nerava imali domaći, koji su zabeležili šestu pobedu u sezoni.

U Berlinu Alba je uspela da zaustavi početnu ofanzivu Adeko Asvela i potpuno stavi Francuze pod kontrolu. U raspoloženom timu iz Berlina odlično je igrao Jovo Stanojević (15 poena, 10 skokova). Oba kluba ostaju gotovo bez izgleda za dalji plasman, jer imaju skor od 2-6.

Beneton je bio ubedljivo bolji od Pamese - 90:72. Tim iz Treviza našao je formu posle lutanja na početku sezone i do poluvremena je već imao 23 poena prednosti. U nastavku "Ujedinjene boje" su rutinski sačuvale pobedu. Dejan Tomašević imao je solidan učinak sa 9 poena i 9 skokova, ali to nije bilo dovoljno da klub iz Valensije ozbiljno zapreti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.