Evrogol Kesića u Korićanima (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 08.Okt.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogol Kesića u Korićanima (FOTO)

Ekipa Korićana posle primljenog gola igrala je efikasnije i zasluženo osvojila bodove

U devetom kolu Prve gradske lige, posle početnog vođstva Kolonije, fudbaleri Korićana su preokrenuli rezultat u svoju korist i pobedili sa 4:1 (2:1). Najlepši i izjednačujući pogodak na susretu postigao je Nikola Kesić, koji se posle pauze vraća u formu.
Po idealnom vremenu i dobro pripremljenom terenu danas je u Korićanima odigrana utakmica u pravom sportskom tonu i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ijedne opomene.
Fudbaleri Kolonije (belo – zeleni dresovi) prvi su se radovali, ali su poraženi u Korićanima
Gosti iz Stare radničke kolonije dobro su počeli utakmicu i već u osmom minutu došli do rezultatske prednosti, posle greške odbrane Korićana na levoj strani. Posle šuta lopta odbijena od stative pogodila je u leđa golmana Matanovića i došla na nogu Joksimoviću, kome nije bilo teško da sa tri metra pogodi mrežu domaćina.
Ovaj pogodak kao da je bila opomena da domaći fudbaleri ozbiljno shvate susret sa iskusnom ekipom Kolonije, pa su krenuli ofanzivnije u nastavku, ali i organizovanije u odbrani. U 15. minutu gledaoci su videli izvanredan pogodak Kesića. Bio je to udarac sa oko 30 metara kao iz katapulta sa desne strane,  a lopta je završila u suprotnom uglu, tamo gde se spajaju prečka i stativa.
Nikola Kesić postigao je izjednačujući pogodak na efektan način i „probudio“ svoje saigrače
Do kraja prvog dela igre gosti su se čvrsto branili, a domaći igrači stvarali šanse, od kojih je jedna iskorišećena tek u poslednjem minutu pred odlazak na odmor. Korner sa desne strane izveo je Stanković, a kratko odbijenu loptu iz blizine iskusni Lazović je glavom sproveo u mrežu i preokrenuo rezultat na 2:1 u korist Korićana.
U drugom poluvremenu domaći tim je postigao još dva pogotka i osigurao pobedu.
U 50. minutu brzonogi Matić, inače najbolji strelac Korićana, probio se kroz gostujuću odbranu i ušao u kazneni prostor, a onda je nepropisno zaustavljen, pa je sudija Danijel Đurić opravdano pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Stanković i povećao prednost domaćina na 3:1.
Konačan rezultat postavljen je u 68. minutu. Na dubinsku loptu Petrovića sa desne strane utrčao je jedan od najzapaženijih igrača na utakmici Srdić i loptu plasirao u bliži ugao nemoćnog golmana Jovanovića za 4:1.
Pole današnje pobede Korićani su zadržali peto meto na tabeli sa 17 osvojenih bodova.
KORIĆANI – KOLONIJA 4:1 (2:1)
Igralište: U naselju Korićani
Gledalaca: 100.
Sudija: Danijel Đurić.
Pomoćnici: Aleksandar Đorđević, Miloš Obradović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Kesić u 15, Lazović u 45, Stanković u 50. i Srdić u 68. minutu za Korićane, a Joksimović u 8. minutu za Koloniju.
KORIĆANI: Matanović, Trajković, Anđelković, Srdić, Petrović, Matić, Vujičić (od 54. Stanišić), Stanković, Kesić, Đoković, Lazić (od 70. Dogandžić).
KOLONIJA: Jovanović, Lazarević, Maksimović, Planić (od 60. Stevović), Sudimac, D. Ristić, Petrović, Joksimović, Mišković, Davidović, Ivanković (od 55. Mitić).
U ostalim susretima 9. kola Prve gradske lige Kragujevca postignuti su sledeći rezultati: Jadran – Partizan (C) 1:1, Jedinstvo – Sloga (D) 3:2, Sloga (G) – Erdoglija 1931 4:0, Ćava – Srbija 1:2, Šumadija 1934 – Borac (D) 1:1, Mladost (P) – Vodojaža 3:1, Zastava – Šumadinac KG 0:0 i Budućnost – Kutlovo 2:0.
U vođstvu je Srbija sa 25 bodova, a bod manje ima Budućnost iz Resnika.
Fudbleri Srbije iz Ilićeva pobedom u gostima sačuvali su prvo mesto na tabeli Prve gradske lige
U 10. kolu Prve gradske lige sastaju se: Partizan (C) – Kolonija, Kutlovo – Korićani, Šumadinac KG – Budućnost, Vodojaža – Zastava, Borac (D) – Mladost (P), Srbija – Šumadija 1934, Erdoglija – Ćava, Sloga (D) – Sloboda (G) i Jadran – Jedinstvo.
U Drugoj gradskoj ligi odigrano je 6. kolo. U derbiju dve prvoplasirane ekipe na tabeli, Bagremar je na igralištu u Koloniji pobedio Bratstvo iz Erdeča sa 4:1, a u ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Žeželj – 21. oktobar 3:5, Košutnjak – Maršić 0:1, Seljak (C) – Pobeda 0:2, Hajduk – Vinogradi DB 1:4, a susret Azbest – Divostin nije odigran.
Na tabeli vodi Bagremar sa tri boda prednosti u odnosu na prvog komšiju 21. oktobar.
U narednom kolu sastaju se: Vinogradi DB – Žeželj, Bratstvo – Hajduk, Divostin – Bagremar, Pobeda – Azbest, Maršić – Seljak (C), 21. oktobar – Košutnjak.
Odigrano je i 6. kolo Treće gradske lige Kragujevca i postignuti su sledeći rezultati: Borac (NM) – Sloga (L) 0:5, Kremenac – Dobrača 2:1, Šumarice – Bukorovac 0:3.
Sloga i Dobrača su u vođstvu sa po 13 bodova.
U narednom kolu sastaju se: Dobrača – Borac (NM), Sloga (L) – Bukorovac i Kremenac – Šumarice.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.