Evročelendž KUP: Okapi - FMP

Izvor: RTS, 24.Nov.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evročelendž KUP: Okapi - FMP

Košarkaši FMP-a iz Železnika utakmicom sa belgijskim Okapijem počinju takmičenje u FIBA Evročelindž kupu. Meč se igra od 20.30 časova u belgijskom gradu Alstu.

Pored Železnika i Okapija, u grupi F Evročelindž kupa još se takmiče turski Banvit i letonska Riga.

Trener Vlade Đurović rekao je da je cilj ekipe osvajanje jednog od prva dva mesta u grupi i plasman u narednu fazu takmičenja.

"Dobili smo nezgodnu grupu. Riga i Banvit su vrlo kvalitetne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekipe, dok je prvi protivnik Okapi u toj konkurenciji najlošiji tim. Naš prvi cilj je da se plasiramo u naredni krug, što bi značilo da moramo da se plasiramo među dve prvoplasirane ekipe iz grupe. Potrebne su nam pobede u Železniku i brejk u gostima, a utakmica u Belgiji je odlična prilika za to", rekao je Đurović.

Zanimljivo je da je Đurović trenirao Okapi u sezoni 1995/1996, kada je sa tom ekipom stigao do finala plej-ofa.

Dvorana od 2.500 mesta je rasprodata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.