Evra se penzionisao, ide u trenere

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evra se penzionisao, ide u trenere

Bivši fudbaler Mančester Junajteda i Juventusa Patris Evra odlučio je da završi karijeru u 38 godini.

Evra, koji je odigrao 81 meč za selekciju Francuske, u narednom periodu posvetiće se školovanju za trenera.

"Moja karijera je zvanično završena. Počeo sam da radim na UEFA B trenerskoj licenci 2013. godine, sada želim da je završim i onda nastavim ka A licenci. Za godinu i po dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako sve prodje u redu, biću spreman da vodim neki tim", rekao je Evra za Gazetu delo Sport.

Evrin poslednji klub bio je londonski Vest Hem, koji je napustio u maju prošle godine, a pored Junajteda i Juventusa igrao je i za Olimpik Marsej, Monako i Nicu.

Najveće uspehe beležio je u klubu sa Old Traforda, u koji je došao u januaru 2006. godine zajedno sa Nemanjom Vidićem i činili su sjajnu odbranu sa Riom Ferdinandom i Garijem Nevilom.

Osvojio je ukupno pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i četiri Komjuniti šilda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evra završio igračku karijeru, ide u trenere

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2019

Bivši fudbaler Mančester Junajteda i Juventusa Patris Evra odlučio je da završi karijeru u 38 godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.