Evo kako je Nejmar pomogao Daniju Alvešu da dobije manju kaznu za silovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 18:48

Evo kako je Nejmar pomogao Daniju Alvešu da dobije manju kaznu za silovanje

Veliki su prijatelji njih dvojica.

Dani Alveš (40), bivši brazilski bek i jedan od najtrofejnijih fudbalera u povijesti, osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja. Suđenje nekadašnjem fudbaleru završeno je 7. februara ove godine, a 15 dana kasnije saznao je presudu.

Tužilaštvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina zatvora. Alvešovi advokati branili su ga činjenicom da je bio pijan. Sada imaju pravo da ulože žalbu, što znači da slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još nije zaključen, a fudbaler ostaje u zatvoru. Kaucija je odbijena zbog straha da bi pobegao u Brazil koji ne izručuje svoje državljane osuđene na zatvor u drugim državama.

Brazilski mediji objavili su nakon presude kako je jednu od ključnih uloga na putu do umanjene kazne za Alveša imao Nejmar, njegov bivši saigrač i veliki prijatelj. Nejmar i njegova porodica napravili su sve što su mogli da pomognu Alvešu.

Kazna je smanjena jer je primenjena olakšavajuća okolnost naknade štete, s obzirom na to da je pre suđenja žrtvi isplaćeno 150.000 evra. Taj novac dala je Nejmarova porodica, a osim toga je i Alvešu "pozajmila" Gustava Ćista, jednog od najstarijih pravnih zastupnika kompanija Nejmarovog oca.

Podsetimo, Alveš je imao fantastičnu karijeru. Nastupao je za brazilske klubove Bahiju i Sao Paolo, Sevilju, Barselonu, Juventus, PSŽ i meksički Pumas. Uz pomenuta 43 trofeja s najvećim evropskim klubovima, dvaput je bio osvajač Kopa Amerike s reprezentacijom Brazila, za koju je odigrao 126 utakmica i postigao osam golova.

Uprkos briljantnoj karijeri u najvećim klubovima i nizu raskošnih ugovora, Alveš se na suđenju požalio na tešku finansijsku situaciju. Tvrdi da je u minusu 20 hiljada evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.