Evo ga i Dortmund: Lov na Rojsovog naslednika od 20.000.000 evra! I Hrvat za male pare...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ga i Dortmund: Lov na Rojsovog naslednika od 20.000.000 evra! I Hrvat za male pare...

Otkrivena prva meta Borusije u letnjem prelaznom roku

Odlasci, smena trenera, ponovo odlaci... Uglavnom se o tome priča na početku prelaznog roka kada je Borusija Dortmund u pitanju. Ali polako dolazi vreme i za pojačanja. Podsetimo, Milioneri su još letos obezbedili dovođenje tuskog štopera Omera Topraka iz Bajer Leverkuzena za 12.000.000 evra, ali sada je vreme za nova osveženja.

Pominjali su se Lakazet, Ljajić, Musa Dembele >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Seltika, ali Bild je otkrio ko je stvarna prva meta Borusije. Reč je o napadaču Maksimilijanu Filipu iz Frajburga. Mladi reprezentativac Nemačke se nalazi na vrhu Borusijine liste želja.

Filip je dete Herte, a u Frajburg je došao kao tinejdžer i zablistao pretprošle sezone u Cvajti sa osam golova i 12 asistencija. U tek završenoj sezoni Bundeslige je bio jedno od otkrića i najzaslužniji za fenomenalne rezultate Frajburga koji je kao sedmoplasirani uspeo da obezbedi kvalifikacije za Ligu Evrope. Filip je bio možda i najbolji igrač sezone sa devet prvenstvenih golova. Obezbedio je mesto u mladoj reprezentaciji Nemačke, a dugo se pominjao kao potencijalno pojačanje Totenhema.

Ipak, pravu bitku za njegov potpis će voditi Borusija Dortmund i RB Lajpcig koji ga takođe želi. Filip bi trebalo da bude zamena za povređenog Marka Rojsa i još jedan sličan tip igrača kakvih Borusija ima na pretek poput Pulišića, Dembelea, Širlea, Mora...

Frajburg je već odredio cenu od 20.000.000 evra za svoju najveću zvezdu, a s obzirom na ugovor koji traje do 2019. godine, nije prinuđen da popušta u pregovorima. Borusija čeka na rasplet situacije i prodaju Obamejana posle čega će steći veliki kapital za dovođenje pojačanja.

Pored Filipa, pominje se i dolazak hrvatskog veziste Milana Badelja koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Fiorentinom i nalazi se u ne baš dobrim odnosima sa rukovodstvom kluba. Za njega je zainteresovana i Valensija. Španci su već ponudili Violi 6.000.000 evra za Badelja, ali su odbijeni. Italijani traže minimum 10.000.000 evra, ali s obzirom da je igrač u poslednjoj godini ugovora, klub iz Firence će morati da popusti. Borusija može lagano da plati tu sumu i vrati Hrvata u Bundesligu gde je već nosio dres Hamburgera.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.