Everton izabrao novog menadžera

Izvor: B92, 30.Jan.2023, 16:20

Everton izabrao novog menadžera

Šon Dajč novi je menadžer Evertona, saopštio je klub iz Liverpula.

Dajč je sa "karamelama" dogovorio dvoipogodišnju saradnju, do juna 2025. godine.

Na klupi Evertona će debitovati u subotu na "Godison parku" protiv lidera Premijer lige Arsenala.

"Čast je postati menadžer Evertona. Moj tim i ja smo spremni i željni da pomognemo ovom sjajnom klubu da se vrati na put. Znam koliko su strastveni Evertonovi navijači i koliko im je ovaj klub dragocen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spremni smo da radimo na tome da im damo šta žele. To počinje znojem na dresu, zalaganjem i povratkom osnovnih principa na kojima je Everton dugo stajao", rekao je Dajč.

Dajč je posle igračke karijere, tokom koje je skoro dve decenije bio štoper, postao trener u Votfordu, gde je od U18 tima stigao do menadžera i predvodio "stršljenove" četiri sezone.

Tokom skoro deset godina u Burnliju je stekao reputaciju vrhunskog menadžera, a svojom energičnošću je "pogurao" tim do prvog plasmana u Premijer ligu 2013/2014.

Everton trenutno deli poslednje dve pozicije na tabeli sa Sautemptonom sa po 15 bodova, ali samo je na dva od zone opstanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.