Everton Luiz: Posle Italije - Amerika

Izvor: Mondo, 07.Jan.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Everton Luiz: Posle Italije - Amerika

Brazilac se nije snašao u Italiji gde je najčešće ulazio s klupe.

Početkom decembra pričalo se o tome da bi Saša Zdjelar mogao da napusti Partizan i da će njegova direktna zamena biti Everton Luiz, međutim pouzdani defanzivni vezista će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Državama.

Real Solt Lejk je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je Everton Luiz stigao na pozajmicu u redove ovog MLS kluba, s pravom otkupa na kraju godine.

Brazilski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vezista stiže iz redova italijanskog prvoligaša SPAL-a u kom nije imao veliku minutažu, a neophodan je još samo lekarski pregled i viza za SAD kako bi se pozajmica kompletirala, odnosno da bi se Everton Luiz priključio novim saigračima na pripremama.

"MLS je liga koja mnogo raste i svake godine je sve kompetetivnija. Dolazim u organizovan klub pun potencijala...Ostvario sam san i igrao u jednoj od najvećih liga sveta, igrao sa najboljima, ali ne koliko sam hteo. Tražim nove izazove u karijeri i Real Solt Lejk je velika prilika za mene da napredujem", kazao je Everton Luiz za zvanični sajt kluba.

Iskusni Everton ima 30 godina i dve godine, do prošle zime, nosio je dres Partizana koji je potom zamenio opremom SPAL-a, međutim najčešće je ulazio sa klupe tako da je ove sezone skupio tek 312 minuta u Seriji A.

Tim iz Jute je osnovan 2004. godine i prošle sezone je igrao polufinale Zapada.

#RSL signs MF Everton Luiz on loan through the 2019 season Welcome, Everton https://t.co/cxCXssLwgIpic.twitter.com/5d8zDmYqvW

— Real Salt Lake (@realsaltlake) January 7, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.