Izvor: MozzartSport.com, 09.Sep.2020, 17:15

Evergrandeova brazilska svita ponovo bez problema sa Šendženom (VIDEO)

Od 25 ovosezonskih golova Evergrandea 16 postigli Brazilci

Evergrande nastavlja da niže pobede i pokazuje zašto je prvi favorit za odbranu titule. Osmi put u poseldnjih isto toliko međusobnih okršaja Tigrovi su zgrabili ceo plen protiv Šendžena – 2:0 (1:0). Posao ekipi Fabija Kanavara u znatnoj meri olakšala je suspenzija najboljeg stelca rivala Džona Merija, koji je zaradio crveni karton u prethodnom kolu protiv Šangaj Šenhue.

Logičan sled >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << događaja bio je prvi poraz ekipe Đordija Krojfa posle četiri utakmice. Brazilci su kao što je to obično slučaj kada igra Evergrande, bili ti koji su odlučili pobednika. Paulinjo se u 28. minutu neometano ušanjao u protivnički peterac postigavši sedmi prvenstveni gol, drugi protiv Omladinske armije. Isti broj pogodaka postigao je Dalijanov napadač Salomon Rondon, dok jedan više ima lider liste strelaca Sedrik Bakambu iz Peking Guana.

Kod drugog gola, nekadašnji fudbaler Totenhema i Barselone prosledio je loptu do Fernandinja koji se postarao da njegov tim šesti put zaredom završi utakmicu sa najmanje dve lopte u mreži rivala. Nijedan tim ove sezone nije osvojio više bodova od Evergrandea koji na kontu ima 25. Šendženu koji igra znatno bolje od kada je sin legendarno Johana Krofja postao kormilar ekipe, nego kada je u prvih par utakmica na klupi bio italijanski stručnjak Roberto Donadoni, preostaje da u naredna četiri kola pojuri dostižne timove iz plej-of zone. Ako će htvatanje Đengsua sa 18, odnosno Šandonga sa 17 možda biti preveliki zalogaj, onda je prilično realna borba za poziciju četiri koja vodi u doigravanje. Tu je Šangaj Šenhua sa 13 bodova, dva više od popularnog Feniksa.

Dobre vesti za Šendžen su da Šenhua nije previše umakla, pošto je remizirala 1:1 sa Šandungom. Gracijano Pele je u 19. minutu iskoristio zicer, ali je Kolumbijac Đovani Moreno preceznim udarcem sa ivice šesnaesterca doneo bod Cvetu Šangaja desetak minuta pre kraja utakmice.

KINA 1 - 10. KOLO

GRUPA A (DALIJEN):

Utorak

Guangdžou RF - Henan 3:1 (3:1)

Daljen - Đengsu 1:1 (1:0)

Sreda

Guangdžou Evergrande - Šendžen 2:0 (1:0)

Šangaj Šenhua - Šandung 1:1 (0:1)

GRUPA B (SUČOU):

Četvrtak

12.00: (1,22) Peking Guan (6,25) Tjenđin Teda (10,0)

14.00: (1,30) Šangaj SIPG (5,30) Ćingdao (8,00)

Petak

12.00: (3,80) Čungćing (3,45) Hebej (1,90)

14.00: (2,90) Šiđuažuang (3,20) Vuhan (2,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.