Evenepul preuzeo vođstvo na Điru, pa se povukao zbog korone

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 23:47

Evenepul preuzeo vođstvo na Điru, pa se povukao zbog korone

Belgijski biciklista Remko Evenepul pobedio je danas u devetoj etapi Điro d'Italije i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Vozač Sudal Kvik-Stepa je u etapi na individualni hronometar dužine 35 kilometara od Savinjano sul Rubikonea do Čezene pobedio rezultatom 41 minut i 24 sekunde.

Britanac Gerajnt Tomas iz Ineosa bio je drugi sa sekundom zaostatka, a njegov timski kolega Teo Gejgan Hart treći sa dve sekunde zaostatka.

Jedan od favorita za pobedu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Điru Slovenac Primož Roglič etapu je završio na šestom mestu sa 17 sekundi zaostatka.

Evenepul je prvi u generalnom plasmanu sa 34 sata, 33 minuta i 22 sekunde i ima 45 sekundi prednosti u odnosu na Tomasa i 47 sekundi prednosti u odnosu na trećeplasiranog Rogliča.

U ponedeljak je prvi slobodan dan na Điru, a trka se nastavlja u utorak 10. etapom dužine 196 kilometara od Skandijana do Vijaređa.

Vodeći u generalnom plasmanu trke Điro d'Italija belgijski biciklista Remko Evenepul povukao se večeras iz te čuvene trke pošto je pozitivan na korona virus.

Vozač ekipe Sudal Kvik Stepa pobedio je u današnjoj devetoj etapi i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, a nekoliko sati kasnije saopšteno je da se povukao sa Đira.

"Veoma mi je žao što moram da napustim trku. Kao deo ekipnog protokola, obavio sam rutinski test koji je nažalost bio pozitivan. Moje iskustvo ovde je bilo zaista posebno i radovao sam se takmičenju u naredne dve nedelje", naveo je aktuelni svetski šampion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evenepul se povukao sa Đira zbog pozitivnog testa na korona virus

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 00:48

Vodeći u generalnom plasmanu trke Điro d'Italija belgijski biciklista Remko Evenepul povukao se večeras iz te čuvene trke pošto je pozitivan na korona virus.Vozač ekipe Sudal Kvik Stepa pobedio je u današnjoj devetoj etapi i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, a nekoliko sati kasnije saopšteno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.