Estonija u trileru bolja od Gruzije

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonija u trileru bolja od Gruzije

Estonija je u svojoj poslednjoj utakmici na gostovanju u Tbilisiju uspela da savlada Gruziju rezultatom 84:77 i uspela da barem malo usreći svoje navijače.

Košarkaši Estonije na gostovanju u "Sports Palas Areni" u Tbilisiju savladali su Gruziju rezultatom 84:77 u utakmicu u kojoj smo imali veliki broj preokreta i dosta uzbudljivosti.

Domaćin je prvu četvrtinu dobio rezultatom 27:21, ali je u narednih deset minuta postigao svega 15 poena, a primio 27. Prava rapsodija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ekipi Estonije tokom prvih 20 minuta, svaki igrač koji je kročio na teren je ubacio neke poene i imao značajan doprinos.

U redovima Gruzije, raspoloženi za igru su bili Duda Sanadze, koji je postigao 16 poena, kao i centar Unikahe, Georgi Šermadini, sa 11 poena, 7 skokova i jednom asistencijom.

Srbija na poluvremenu i lepu prednost, 49:33 protiv Izraela i ukoliko pobedi u tom susretu, totalno je nevažan ishod ove utakmice, dok bi u slučaju poraza Srbije od Izraela i trijumfa Estonije nad Gruzijom reprezentacija Srbije ostala bez plasmana na SP u Kini.

Ukoliko se desi trijumf Gruzije, Srbiji bi odgovarao poraz od Izraela do maksimalno 22 razlike.

Gruzini su dobro otvorili drugo poluvreme i postigli lake poene odmah na početku, Estonija je odgovorila, a Cinadze uspeo da izvuče tri slobodna bacanja i sva tri realizovao i prilazi Gruzija na samo koš zaostatka, 50:48.

Nakon koša Kulamalea, Šermadini uspeva da iznudi još dva slobodna bacanja i Gruzija je ponovo na koš zaostatka u odnosu na Estoniju, da bi isti igrač imao ponovo dva bacanja i onda lako polaganje Mekfadena u kontri i Gruzini okreću rezultat u svoju korist, pa je Estonija zatražila tajm aut.

Pokušala je Estonija da se vrati u vođstvo, ali su Šermadini i drugovi dobili treći kvartal rezultatom 20:18 i u poslednjih deset minuta košarke ušli sa prednošću od dva poena, kada je na semaforu pisalo 62:60.

Prava rezultatska klackalica na startu poslednje četvrtine, članovi obe ekipe su promašili nekoliko otvorenih šuteva, pa je Henri Drel iskoristio ovu poentersku sušu i smanjio razliku Gruzije na samo pola koša, 67:66.

Kada se činilo da se domaći tim malo smirio, Estonija je uspela da trojkom Kitsinga ponovo povede, 71:69 i unese novi nemir u redove izabranika Iljasa Zurosa, a Kajupank je dodatno povisio prednost svojim slobodnim bacanjima.

Erik Kedus je realizovao "2+1" situaciju i doveo Estoniju na 80:77 u poslednjih 30ak sekundi, pa je Zuros bio primoran da pozove minut odmora. Sanadze je nakon tog tajm auta promašio čitavu konstrukciju sa linije za tri poena i poslao Kedusa na liniju slobodnih bacanja, koji je pogodio oba i Gruzija je za 16 sekundi morala da stigne pet poena razlike.

Ništa Gruzini nisu uspeli u poslednjih 16 sekundi, pa su Estonci nakon dve velike pobede nad Srbijom i Gruzijom osvetlali obraz i na Mundijal iz grupe L odlaze Grčka, Nemačka i Srbija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.