Espargaro najbrži, pad Markesa

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Espargaro najbrži, pad Markesa

Vozač NGM Forvard rejsinga Aleš Espargaro ostvario je najbolja vremena na oba treninga pred Veliku nagradu Nemačke, devetu trku Moto GP sezone.

Espargaro je najbrži krug na stazi "Zahsenring" kompletirao za 1:22.041 minut i iza sebe je za 117 hiljaditinki ostavio šampiona Marka Markesa, koji je imao težak pad.

Stariji od braće Espargaro je to vreme ostvario na popodnevnom treningu, koji je bio izuzetno izjednačen, pošto je 16 vozača bilo unutar jedne sekunde.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Iza Espargara i Markesa našao se Horhe Lorenco na Jamahi, ispred miljenika domaće publike Štefana Bradla i Alvara Bautiste na Gresini Hondi. Iza su sledili vozač Pramak Dukatija Andrea Janone, mlađi Espargaro Pol, Andrea Doviciozo na Dukatiju, drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa i devetostruki svetski šampion.

Koliko je trening bio izjednačen govori i podatak da je ’Doktor’ na desetom mestu bio 578 hiljaditinki iza Espargara.

Prvi trening je takođe bio ujednačen, ali je 12 vozača bilo unutar jedne sekunde. Espargaro je tada predvodio vozače Jamahe, bio je 253 stotinki ispred Lorenca, a potom su sledili Rosi i njegov mlađi brat Pol Bautista je tada bio peti, ispred Markesa, koji je imao težak pad, ali je ostao nepovređen, Bradla, Pedrose, Janonea i drugog vozača Pramak Dukatija Jonija Ernandesa.

Treći trening na stazi „Zahsenring“ vozi se u subotu od 9 časova, dok je četvrti na programu od 13.30. Kvalifikacije se voze od 14.10, a trka za Veliku nagradu Nemačke startuje u nedelju u 14 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.