Espanjol eliminisan iz Kupa Kralja

Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Espanjol eliminisan iz Kupa Kralja



Prošlogodišnji osvajač Kupa Kralja, tim Espanjola, eliminisan je iz tog takmičenja posle četiri kola, Boško Janković bio je prvi strelac na utakmici Majorka - Atletik Bilbao, a kasnije je isključen, a Kup je završen za nekoliko prvoligaških ekipa, Real Sosijedad, Himnastik, Rasing iz Santandera, Atletik Bilbao...

Trećeligaš Rajo Valjekano savladao je Espanjol na 'Monžuiku' pa je 1:1 iz prve utamice bolo dovoljno za plasman Raja u osminu finala.

Majorka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je protiv Atletika povela golom Jankovića u 19. minutu, Jeste je izjednačio polovinom drugog poluvremena, a Janković je 'zaradio' crveni karton šest minut apre kraja. I pored toga što su igrali sa desetoricom igrači Majorke bili su bolji u produžetku a strelac je bio Viktor.

Real Sosijedad je u jednom od duela klubova Primere savladao Malagu ali je prednost gostiju iz prvog susreta bila prevelika.

Valjadolid je pobedio u Taragoni, a Hetafe izgubio kod kuće od Heresa. Ipak, prednost iz prvog duela bila je dovoljna da se član Primere plasira u šesnaest najboljih.

Saviola je postigao dva gola u pobedi Barse nad komšijskom ekipom Badalone, a utinski su prolaz u sledeću rundu obezbedile ekipe Betisa, Valensije, Sevilje i Viljareala.

Real igra u četvrtak sa nižerazrednom ekipom Esihe, a na programu je i duel Selta - Alaves.

Rezultati četvrte runde:

Hetafe - Heres 1:2 (prvi meč 2:0)

Viljareal - Kasteljon 2:0 (2:0)

Real Sosijedad - Malaga 2:1 (1:4)

Himnastik - Valjadolid 1:3 (1:0)

Rasing - Deportivo 1:0 (0:1), p. 1:3

Espanjol - Rajo Valjekano 0:1 (1:1)

Saragosa - Erkules 2:0 (1:1)

Sevilja - Segovijana 3:0 (1:0)

Osasuna - Penja sport 4:0 (0:0)

Barselona - Badalona 4:0 (2:1)

Majorka - Atletik Bilbao 2:1 (1:1)

Betis - Rekreativo 2:0 (0:0)

Valensija - Portuense 2:0 (2:1)

U četvrtak igraju Alaves - Selta (0:0) i Real Madrid - Esiha (1:1), a utakmica Levante - Atletiko Madrid je u utorak odložena zbog lošeg stanja terena u Valensiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.