Esien u Čelsiju za 38 miliona evra!

Izvor: B92, 15.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Esien u Čelsiju za 38 miliona evra!



Fudbaleri Liona i reprezentativac Gane Mihael Esien posle tromesečnih pregovora prelazi u ekipu prvaka Engleske - Čelsija.

Kako je saopštio predsednik Liona Žan Mišel Ola, 22-godišnji Esien odlazi u London u transferu vrednom izmedju 24 i 28 miliona funti, što je najveći iznos koji je Čelsi platio za jednog igrača u istoriji kluba. U ponedeljak u večernjim časovima Bernard Lakomb trenutno funkcioner u Olimpiku iz Liona zvanično je saopštio da Esien prelazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Čelsi za sumu od 38 miliona evra. Reprezentativac Gane potpisaće petogodišnji ugovor.

Pre konačnog dogovora vlasnik Čelsija Roman Abramović i direktor Piter Kenjon u 6 navrata slali su ponude Lionu za ovog vezznog fudbalera. Licitacija je počela na 10 miliona funti, da bi se posle 90 dana došlo do sume od 21 milion funti + Portugalac Tiago.

I tu ponudu Ola je odbio. Kada se činilo da Esien ostaje u Lionu iako je saopštio da neće više igrati za taj klub, Ola je iznenadio francusku i svetsku javnost posle nedeljnog derbija u Marseju (Olimpik - Lion 1:1) kada je izjavio da Esjen odlazi u London u transferu koji je veći od onog koji je ostvario Didije Drogba i koji je ujedno i rekordan za Čelsi. Napadač iz Obale Slonovače prešao je prošlog leta u London za 24 miliona funti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.