Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2021, 12:25

Ertel otvorio dušu: Šaras me nije voleo, Barsa me nije poštovala

Francuski reprezentativac je uz puno pompe napustio katalonski klub minule sezone, da bi ovog leta zadužio opremu Real Madrida

Višemesečna saga dobila je epilog kojem se Toma Ertel nadao. Stigao je do madridskog Reala, doduše sa presedanjem u Vilerbanu, ali krajnji cilj je ispunjen. Zadužio je opremu Kraljevskog kluba i iza sebe ostavio jedan od najtežih perioda u karijeri. Za El Pais je govorio o vremenu provedenom u Barseloni, razlozima za odlazak, ali i atmosferi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja ga je dočekala u glavnom gradu Španije.

21.30: (3,50) Andora (16,0) Real Madrid (1,35)

Konačno je srećan. Počeo je novu sezonu u dresu kluba koji ga je odavno želeo.

"Zasad je sve odlično. Puno mi je olakšalo što sam imao poznanike u timu. Pre svih Fabijena Kozera, koji je ovde već pet godina. Pojasnio mi je filozofiju kluba i neke pratkičnije aspekte poput treninga i putovanja. Kad god imam pitanje, znam da mogu da ga pitam".

Nada se da će mu vreme provedeno u Barseloni biti od pomoći kada se bude susreo sa Kataloncima.

"Nadam se da će mi kada god budem igrao protiv Barselone pomoći što sam proveo par meseci radeći sa Jasikevičijusom i što sam upoznao njegove ideje".

Ne pamti po dobru period proveden u Kataloniji. Pre svega saradnju sa Šarunasom Jasikevičijusom.

"Odnos između trenera i igrača je jako bitan. Razlika je što me prethodni trener nije voleo za razliku od Pabla. Najbolja stvar za mene je što sada radim sa njim. Od kako sam stigao, klub i trener su učinili sve da shvatim da sam na mestu na kojem sam voljen. To je od ključne važnosti".

Sa Barsom se rastao pod bizarnim okolnostima. Ostavljen je posle utakmice Evrolige sa Efesom u Istanbulu, dok je tim seo na avion i vratio se kući. Bio je to jasan signal da je završio sa katalonskim klubom. Iz redova Blaugrane su navodno otkrili da je Ertel pregovarao sa madridskim Realom i da je zbog toga odstranjen iz tima. Naravno, nije mu dozvoljeno da pojača Blankose, pa je sezonu okončao u Asvelu. Čim se završila, preselio se u Madrid.

"Bilo je loše, pogotovu zbog porodice. Pojedini momenti su bili jako teški. Barsa me nije poštovala. Ali sve morate da pretvorite u pozitivno. Sada, kada sam to preboleo, na savršenom sam mestu. San svakog profesionalca je da igra u Madridu".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.