Erikson: Jedan je Dejvid Bekam

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erikson: "Jedan je Dejvid Bekam"



Bivši selektor Engleske Sven Jeran Erikson otvoreno je sugerisao novom selektoru Fabiju Kapelu da izabere Dejvida Bekama kao startera u prijateljskoj utakmici protiv Švajcarske koja se igra sledećeg meseca. Bivši kapiten odigrao je 99 reprezentativnih utakmica, ali mogućnost jubileja mu ne garantuje mesto u timu za meč na Vembliju. "Imam poruku za Kapela: morao bi da izabere Dejvida", izjavio je švedski stručnjak.

Igrač sredine terena LA Galaksija provešćeBekamov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američki klub LA Galaksi je završio sezonu, tako da je bivši igrač Mančester Junajteda i Real Madrida odabrao da tokom januara trenira sa Arsenalom, kako bi bio spreman za Kapelov poziv.

U Engleskoj sam da bih se pripremio za novu MLS sezonu, kao i da pokušam da budem u formi za predstojeći meč Engleske. I da se ne radi o stotom nastupu, za bilo koji meč Engleske bih učinio isto. Želim da budem u odličnoj kondiciji i da budem na raspolaganju Kapelu za njegov prvi meč", izjavio je Bekam.

Tridesetdvogodišnji Englez je otkrio da mu treninzi nakon petonedeljne pauze od fudbala idu mnogo lakše nego što je očekivao.

Mnogo je bolje nego što sam u početku mislio. Osećam se odlično. Odradio sam već jedan trening sa Arsenalom i tri treninga sa ličnim trenerom", dodao je Bekam.

Kapelo, čiji ugovor na četiri i po godine počinje u ponedeljak, za vikend se našao na Vila Parku da bi gledao meč u kojem je Mančester Junajted na gostovanju Aston Vili slavio 2:0, i prošao u četvrtu rundu FA kupa.

Oduševljen sam prijemom koji sam dobio od svih ljudi na stadionu. Navijači su bili fenomenalni, kao i rukovodstvo Aston Vile. Bio je to veoma dobar početak za mene, i radujem se što ću prisustvovati mnogim mečevima u narednih par nedelja", dodao je Kapelo.

Karte za prijateljski meč protiv Švajcarske su gotovo rasprodate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.