Izvor: Blic, 31.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ergela „Surčin“ lider u galopskim trkama

Danas nema trka na hipodromu kod Careve ćuprije. Zbog „Ljubičevskih konjičkih igara" u Požarevcu neće ih biti ni naredne dve nedelje, sve do 21. septembra kada je na programu derbi za dvogoda galopska grla „Kostolac" i „Prvenstvo Srbije" za trogode kasače.

Zatim će uslediti „Sent Ledžer", pa „Revanš derbi" za četvorogode kasače, „Prvenstvo dvogodaca" i šampionat u apsolutnoj konkurenciji. Trka „Grada Beograda" je 19. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a kraj sezone je nedelju dana kasnije kada se održava „Memorijal Antonija Karnera" i tradicionalni kasački maraton „Singidunum". U međuvremenu, posle stranačke raspodele javnih preduzeća „Hipodrom Beograd" trebalo bi da dobije novog direktora, što će itekako imati uticaja na budućnost prestoničkog trkališta i konjičkog sporta u Srbiji.

Lider u galopskom sportu od samog početka sezone je ergela „Surčin" sa 17 trijumfa, 20 plasmana i osvojenih 2.770.000 dinara nagrada. Njihov džokej Đorđe Perović, na čelu je liste jahača sa 20 pobeda, ispred drugoplasiranog Željka Ilića, koji je 14 puta prvi prolazio kroz cilj. Strateg surčinaca Dušan Pajić je neprikosnoven među trenerima.

Kod kasača za sada su najuspešniji vlasnici „Asing d.o.o." sa 10 prvih mesta i 675.000 dinara nagrada. Njihov Trokadero je pobednik „Srpskog kasačkog derbija". Višestruki šampion Branislav Mukić je sada na tronu vozača sa 16 prvih mesta i četiri plasmana i sudeći po tome da njegov rival Saša Grujić ima 10 pobeda manje, smeši mu se još jedna titula. Ivan Mukić je najuspešniji trener kasača sa 16 prvih i pet drugih mesta.

Na prestoničkom trkalištu najuspešnija grla su pobednica galopskog Derbija, omica Beletik i kasač Trokadero. Još su se istakli Distant čarm, Isander, Macanti, Fajkoma, Paradais Arogans, Donka II, Bulvag, Aktiv Triniti, Hanibal, Kitana Starlajt, Besi....

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.