Eraković: Svi kao jedan protiv Ferencvaroša; Belgijanac sudi meč

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 11:07

Eraković: Svi kao jedan protiv Ferencvaroša; Belgijanac sudi meč

"Vratili smo se posle pauze željni utakmica i to se videlo protiv Mačve u Kupu, ali i u Novom Sadu protiv Mladosti. Ostvarili smo dve pobede i odmah se okrenuli utakmici koja nas očekuje u Ligi Evrope", izjavio je mladi fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković.

Zvezda u četvrtak od 18.45 dočekuje Ferencvaroš u trećem kolu grupne faze Lige Evrope.

"Imali smo fenomenalnu podršku i u Šapcu i na "Karađorđu", naši navijači bili su u većini na oba stadiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što nam neizmerno znači. Počeli smo pripreme za Ferencvaroš, iskoristićemo svaki trenutak da se maksimalno pripremimo i da dobrom igrom i posvećenošću na terenu obradujemo zvezdaše", rekao je Eraković za klupski sajt.

Do kraja polusezone većinom ćemo igrati na gostujućem terenu, pa je utakmica protiv Ferencvaroša prava prilika da još jednom pokažemo zašto se Marakane svi plaše.

"Ispunjene tribine biće od velikog značaja za krajnji rezultat, potrebna nam je pobeda, a kako bismo stigli do nje neophodno je da budemo svi kao jedan. Znam da je najveća poseta u istoriji stadiona bila protiv Ferencvaroša i da je sada nije moguće ponoviti, ali ako napunimo Marakanu do poslednjeg mesta biće to prava prilika da uradimo ono što 1975. godine nismo", poručio je Eraković.

Belgijanac Viser sudi meč Crvene zvezde i Ferencvaroša

Belgijanac Lorens Viser biće glavni sudija utakmice trećeg kola grupe H Lige Evrope između Crvene zvezde i Ferencvaroša, koja će biti odigrana u četvrtak u Beogradu od 18.45 časova.

Viseru će pomagati zemljaci Rien Vanizere i Tibo Nijsen, dok će četvrti sudija biti Kevin Van Dame. U VAR sobi biće Bram van Driše i Natan Verbomen.

Monako će na svom terenu od 18.45 sati dočekati Trabzon.

Prvo mesto na tabeli grupe H drži Ferencvaroš sa šest bodova, dok Trabon i Monako imaju po tri. Crvena zvezda je poslednja bez bodova.

Mrkela: Ovo je zlatno doba Crvene zvezde

Imamo čime da se pohvalimo, zaista je ovo zlatno doba Crvene zvezde i najuspešniji period u istoriji kluba. Kada je reč o titulama, u poslednjih osam godina smo šest puta bili prvaci Srbije, s tim da smo pet već u nizu i ne planiramo da se na tome zaustavimo, izjavio je sportski direktor crveno.belih Mitar Mrkela.

Zvezda je na zvaničnoj Fejsbuk strani danas podsetila na sve sto je urađeno u poslednjih, uključujućidomaće trofeje, evropske uspehe i napredak na klupskoj rang listi UEFA - sa 209. na 34. mesto.

"I ove sezone igramo najbolji fudbal u Srbiji i siguran sam da ćemo kako sezona bude odmicala biti sve bolji, te da ćemo se ponovo radovati u maju. S druge strane, kada se pogleda period od 2007. do 2014. godine, gde smo u tom ciklusu samo dva puta bili šampioni, uz šestogodišnji post, jasno je koliko klub prosperira i ide napred. Ipak, ovi uspesi su proizvod toga što ciljeve postavljamo visoko i nastavićemo to da činimo", rekao je Mrkela Tanjugu.

Kvalitet smo dokazali i u Evropi koja je uvek bila merilo Crvene zvezde. Znamo da su zvezdaši uvek usmereni na rezultate koji se tiču kontinentalnih takmičenja, što je i razumljivo, jer navijaju za klub koji je nekad bio šampion Evrope i sveta, dodao je Mrkela.

."Svake godine od prethodnih šest smo igrali grupnu fazu, a neretko se dešvalo i da krenemo od prvog kola kvalifikacija, te uđemo u grupu. Sada smo popravili koeficijent, pa smo nosioci, a od naredne sezone prvak Srbije ide direktno u Ligu šampiona, to je nekada bilo nezamislivo, a mi smo, bez lažne skromnosti, glavni protagonisti tog dostignuća. Sreća nije bila na našoj strani ni protiv CSKA, ni protiv Milana, ni protiv Rendžersa"

Zvezda je u poslednjih šest godina odigrala 80 evropskih utakmica, a Mrkela ističe da to govori samo po sebi, jer crveno-beli nisu bili statisti u elitnom društvu.

"Ostvarivali smo velike pobede u prethodnih šest godina, odigrane su utakmice koje će zvezdaši generacijama prepričavati, pre svega Liverpul, kada smo pobedili šampiona Evrope u grotlu Marakane. Utakmica sa Krasnodarom je gotovo svakom zvezdašu jedna od najomiljenijih u 21. veku, tu smo "prelomili" stvari u našu korist i eliminisali favorizovanu i daleko skuplju ekipu. U međuvremenu, bivali smo bolji od Salcburga, Kelna, Brage, Genta, Kopenhagena, Jang Bojsa, Sparte Prag, Ludogorec, pobedili Olimpijakos na Marakani u Ligi šampiona".

Znamo da je najteže ponavljati uspehe, ali verujemo da vrednim i predanim radom, možemo da osvojimo i treću duplu krunu u nizu., smatra Mrkela.

"Nema razloga da ne budemo optimisti i svi ovi uspesi koje smo postizali u prethodnim godinama su samo motiv više za nas da budemo još bolji. Sportska javnost je aktuelni Zvezdin tim ovog leta proglasila za najbolji u poslednih 30 godina i istina je da smo posle šokantnog ispadanja od Makabija upali u malu rezultatsku krizu, ali verujemo u ovaj tim, u to da ćemo biti prvaci i igrati Ligu šampiona", zaključio je Mrkela.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUCNUO JE ČAS: Eraković poziva navijače da ispune Maraknu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2022

Crveno-beli žele da se revanširaju Ferencvarošu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Eraković: Svi kao jedan protiv Ferencvaroša

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Okt.2022

“Vratili smo se posle pauze željni utakmica i to se videlo protiv Mačve u Kupu, ali i u Novom Sadu protiv Mladosti. Ostvarili smo dve pobede i odmah se okrenuli utakmici koja nas očekuje u Ligi Evrope”, izjavio je mladi fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković. Zvezda u četvrtak od 18.45 dočekuje...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.