Enrike: Nismo zaslužili bod

Izvor: Mondo, 28.Nov.2016, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enrike: Nismo zaslužili bod

Trener Barselone kaže da je njegov tim u nedelju protiv Sosijedada pružio najlošiju partiju u poslednje dve i po godine.

Čak i kada je bila najveća sila svetskog fudbala, Barselona nije uspevala da pobedi Sosijedad na njegovoj Anoeti.

Tradicija započeta 2008. godine ostala je na snazi i posle nedelje uveče, kada je Sosijedad na terenu "razmontirao" Katalonce, ali što zbog nedostatka sreće, što zbog velike sudijske greške, nije osvojio sva tri boda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Leo Mesi je početkom drugog poluvremena uzvratio na vodeći gol Vilijana Hozea i meč je završen rezultatom 1:1.

"Sosijedad je bio superioran u svim aspektima igre. Skoro da je čudo što je konačan rezultat 1:1, a još neverovatnije da je na poluvremenu bilo 0:0. Nisu nam dozvolili da povežemo pet dodavanja. Vršili su pritisak, dobili sve duele... U drugom poluvremenu smo se popravili, ali nedovoljno. Izjednačili smo momentom inspiracije Mesija i Nejmara, ali osim toga nismo prikazali puno", rekao je Luis Enrike.

Njegov tim je petnaestak minuta pre kraja primio drugi gol, ali ga je sudija neopravdano poništio. Vela je zatresao prečku, a Huanmi pritrčao i glavom smestio loptu u mrežu, pri čemu se na snimku videlo da nije bio u ofsajdu.

Vela je u samom finišu utakmice pogodio i stativu...

"Ovo je najgora partija Barselone otkako sam njen trener. Nismo zaslužili bod koji nosimo kući", dodao je Enrike.

Katalonci uoči subotnjeg "El klasika" zaostaju šest bodova za vodećim Real Madridom. Štoper Đerar Pike čak je rekao da odbrana titule u ovom trenutku deluje kao veoma težak zadatak, sa čime se šef stručnog štaba nije složio.

"Opasno je davati izjave dok je glava još 'vruća'. Ne smeš posle 13. kola da kažeš kako ne možeš da osvojiš titulu. Ali, dobro je biti svestan da mnoge stvari moraju da se poprave".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.